Nyårsdessert. Semi Freddo. Recept.
Hejsan!
Jag slår ett slag för desserternas dessert!
Sååå god är den.
Och så enkel att göra.
Kanske något för nyårshelgen.
Men....tina den inte för mycket.
Du kan göra den innan och ha tårtan i frysen.
Dekorerar med bär när Du serverar den.
ALLA bara älskar den.
Nutella semifreddo
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.
Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron/i vattenbad på spisen, så att den blir lite rinnig). Rör ett par varv så att det blir snygga ränder, rör inte för mycket.
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten.
Semifreddon blir godast om Du servera den lite tinad och gärna med färska bär.
Vad kan vara bättre än en piccoloflaska Moet och Emelie in Paris på Netflix.
Vilka kläder!! Whoopps!
Skål på Er!
Kommentarer