Mandelkakor två olika recept.

Hej!

I går åt vi biff Rydberg då blev det äggvitor över.

Så i dag bakade jag mandelkakor med citron.

Goda och sega.

En favvo!

Här får Du två olika recept på mandelkakor.

Ta inte bort skalet på mandeln där sitter de flesta vitaminerna.

Sega goda mandelkakor med citron i.

Kakburken är minne från senaste Londonresan, Drottningens Platinum Jubilee.
Shortbreaden är slut, nu är det mandelkakor i burken.
Kakorna är perfekta att frysa.

Ekologisk citron förstås.

Mandelkakor med citron.

200 gr mandel mals med 2 dl socker
2 äggvitor tillsätts och blandas
Skalet av en ekologisk citron.
Klicka ut på bakplåtspapper.
175 grader i ca 15 minuter.

Kakorna går lika bra att göra utan citron.
Du kan även använda hasselnötter om Du tycker det är godare.

Italienska mandelkakor med apelsinsmak.

200 gr mandel jag rostar dom lite först.

1 dl florsocker

2 msk apelsinmarmelad, gärna med apelsinbitar i. 

2 äggvitor hårt vispade

Mal mandeln, men inte för fint det ska vara lite bitar..

Blanda ned florsocker och marmelad.

Vänd ned de hårt vispade vitorna.

Klicka ut på bakplåtspapper.

Grädda ca 10 minuter 200 grader.

Pudra på florsocker när dom svalnat.

Mandelkakor med apelsinmarmelad.
Perfekta att ha i frysen.

Lycka till.
Hälsning C
 

Kommentarer

Populära inlägg