Hasselnöt kakor. Recept.
Hej!
Något gott till kaffet eller "efter-maten-kaka" till sista slatten vin.
Något litet sött efter maten behövs.
Då passar denna nötkaka.
Jag tror detta recept är Maud O:s, jag tog i lite extra äggvita
i smeten och det ska jag INTE göra igen.
Jag vill ha "bulligare" kakor inte så platta.
Jättegoda!
Kakburk från London innehöll shortbread.
Smaskig smet.
Perfekta att ha i frysen.
Hasselnöt kakor med kakao.
ca 25 stycken
- 200 g hasselnötter
- 2½ dl strösocker
- ¾ dl kakao
- 3 stora äggvitor
- florsocker
- Sätt ugnen på 175°.
- Finhacka nötterna tillsammans med socker och kakao i matberedare. I annat fall maler du nötterna i mandelkvarn och blandar med strösocker och kakao. Blanda ner äggvitorna, smeten ska vara ganska lös, men gå att klicka ut. Tillsätt lite mer äggvita om den är för fast.
- Klicka ut runda klickar, ca 5 cm stora, på plåt med bakplåtspapper. Pudra florsocker över. Grädda 12–15 minuter. De ska vara mjuka i mitten. Låt svalna på plåten. Förvara kakorna i tättslutande burk eller frys in dem.
Kanske något till adventskaffet imorgon.
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer