Hasselnöt kakor. Recept.

Hej!

Något gott till kaffet eller "efter-maten-kaka" till sista slatten vin.

Något litet sött efter maten behövs.

Då passar denna nötkaka.  

Jag tror detta recept är Maud O:s, jag tog i lite extra äggvita

i smeten och det ska jag INTE göra igen.

Jag vill ha "bulligare" kakor inte så platta.

Jättegoda!

Kakburk från London innehöll shortbread.

Smaskig smet.



Perfekta att ha i frysen.

Hasselnöt kakor med kakao. 

ca 25 stycken

  • 200 g hasselnötter
  • 2½ dl strösocker
  • ¾ dl kakao
  • 3 stora äggvitor
  • florsocker
    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Finhacka nötterna tillsammans med socker och kakao i matberedare. I annat fall maler du nötterna i mandelkvarn och blandar med strösocker och kakao. Blanda ner äggvitorna, smeten ska vara ganska lös, men gå att klicka ut. Tillsätt lite mer äggvita om den är för fast.
    3.  Klicka ut runda klickar, ca 5 cm stora, på plåt med bakplåtspapper. Pudra florsocker över. Grädda 12–15 minuter. De ska vara mjuka i mitten. Låt svalna på plåten. Förvara kakorna i tättslutande burk eller frys in dem.
Kanske något till adventskaffet imorgon.
Lycka till.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg