Musselsoppa. Recept. Vintips.
Hej!
Musselsoppa är så himla gott och enkelt att göra.
Serveras med hemgjorda stripes, majonäs och ett bröd.
Ett glas gott kallt vitt vin till.
MOULE Mariniére.
1 paket Blåmusslor förkokta
1 lök gul eller schalottenlök
1 vitlöksklyfta
Vispgrädde
Vitt vin
Persilja
1/2 buljongtärning om Ni vill.
Svartpeppar.
Stek löken och vitlöken i olja.
Tillsätt vin och krydda med svartpeppar.
Koka en stund.
Lägg i de frysta musslorna och koka ca 6 minuter.
Tillsätt grädden koka upp smaka av.
Strö på persilja.
Servera.
Servera med stripes och majonäs.
Kolla in min tomte från Höganäs i min affär såld jag massor av dessa fina
keramikgrisar med tomten på ryggen.
Så glad att jag har en själv.
Vin från Alsace, Pinot Gris Reserve från Turckheim passar utmärkt till soppan.
Vinet har lite sötma.
MUMS så gott.
Ett paket räcker till två personer.
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer