Hallongrottspaj den bästa!

Hej!
Bästa pajen ever!
Det har jag sagt förr!
Men gör den här pajen den blir succé.
Jag gör den med hallon, himmelsk.
 Jag gör den med blåbär och äpple.
Prova vad du gillar.

Paj
225 gram smör
1,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
500 gram hallon

Blanda smör och socker.
Ha i resten av ingredienserna.
Arbeta ihop.
Har du tid låt degen vila i kylen en timme.

Lägg hallon i pajformen.
Strö potatismjöl över hallon, använder du blåbär gör likadant,
med äpplen behövs inget potatismjöl.
Då tar du kanel istället.
 3 msk sirap slås över.
Klicka ut smeten över hallonen.
200 grader i ugnen, 175 i varmluft.
Ca 20 -25 minuter eller tills det blir färg på pajen.
Låt svalna.
Pudra på florsocker.

Servera med lättvispad grädde med vaniljsocker i och bra gärna lite
yoghurt i.
Gillar du vaniljsås går det oxå bra.

Det går inte att beskriva hur god denna hallongrottspaj är!

 Jag hoppas ni använder era jultallrikar året om!
Köp ett stort lager på loppis ca 5 :- styck.
Oftast mycket hög kvalité på porslinet.

Vad kan vara bättre en söndagmorgon efter PW i skogen en timme
än Svenska Dagbladet en stor kopp kaffe och
världens godaste äppelgrottspaj.
MUMS!

Ha en fin söndag.
Gör pajen.

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg