Vin chaud, fransk ”glögg”. Recept

Hej!

Efter julmarknadsresan till Frankrike med besök

 i bl.a Colmar och Strasbourg fick jag inspiration till

startdrinken till årets adventsfesten, 

det fick bli Vin Chaud.

Minns fortfarande alla glada människor på gatorna i dom idylliska kvarteren och den härliga

doften av Vin Chaud.

Det var lyckat.

Inte lika sött som glögg.

Ett bra tips efter julens långpromenader går oxå bra att göra alkoholfri.

Mingel med Vin Chaud. 🧑‍🎄🎅🏻
Hemma.

Vin Chaud:

1/2 flaska fruktigt rödvin
1 kanelstång
1/2 vaniljstång, delad och urskrapad
Pressad apelsin inte skal, Brämhult använde jag
2 msk råsocker
Om Du vill ta i stjärnanis, inte mycket!
Häll allt i en kastrull. 
Värm till 60 grader. 
Ta bort kryddorna.
Servera i vinglas.
Till detta serverade jag pepparkakor och ädelost.

Adventshälsning C

Kommentarer

Populära inlägg