Salsicciabullar i tomatsås. Recept.

Hej!

Vi är ingen pastafamilj inte heller någon korvfamilj!

Numera alltså, när vi bara är två i hushållet.

Men den här rätten gör jag ibland,

för att jag gillar salsicciakorv tycker om kryddningen i korven.

Så gillar jag oxå Barilla No 5……ibland.

Ni tar den pasta Ni gillar bäst.

Har Ni inte gjort denna rätt tycker jag Ni ska prova.

I affärerna finns nu för tiden stor sortering av färsk korv för

den som så önskar finns det ibland färsk salsicciafärs oxå.

Till denna mat passar ett glas rött perfekt!

Kanske ett glas Chanti eller en Barbera eller varför inte

 en Valpolicella Ripasso från Gardasjön i norra Italien.

Middagen är klart på ett kick.

MUMS!

Tryck ut färsen ur korven direkt i pannan.
Dom blir inte världens snyggaste men det blir gott.

Viktigt med en god tomatsås.

Blanda och koka ihop.

På med finhackad persilja/basilika och riven parmesanost!
KLART!

 
  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Använd färsk salsiiccakorv.  Hetta upp olja i en stekpanna och krama ur färsfyllningen ur korven rakt ner i pannan till små bollar. Stek köttbullarna i 5–8 minuter, tills de är genomstekta och lite knapriga.
  2. Låt löken och vitlöken fräsa med köttbullarna i pannan mot slutet av tillagningstiden. Fräs med lite tomatpuré och lite röd chili eller chiliflakes. Slå på en burk tomater och späd med lite vitt vin. Låt puttra i ca 10 minuter på låg värme. Smaka av tomatsåsen med salt och peppar. Smaka av ordentligt!
  3. Koka under tiden pasta. Låt rinna av och vänd ner pastan i tomatsåsen och köttbullarna i en pannan.
  4. Gott med persilja och riven parmesan till. Basilika är oxå gott i tomatsåsen.
Lycka till.
MUMS!
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg