Årets matbluff 2023.

Hej!

Vilken jäkla bluff!

Tack Äkta vara för Ert jobb.

Jag röstade på kalvfonden men jag blev lika sur på alla produkterna.

Fem produkter stod i final och tävlade att få den inte så roliga utnämningen Årets matbluff som varje år delas ut av konsumentföreningen Äkta vara. 

Bland produkter som ”hembakat” bröd som inte var hembakat, norrländsk dryck som visade sig vara småländsk och lakritsglass utan lakrits blev det tillslut Coops kalvfond, innehållande 0,4 procent kalvköttspulver, som tog hem ”vinsten” i Årets matbluff 2023. Produkten innehöll dock desto mer kyckling – på ingredienslistan hittades nämligen kycklingskinn, kycklingkött, kycklingbuljong. 

Mer kyckling än kalv: ”något mysko”

Coop gick ut idag och sa att dom skulle ändra receptet!!


 

Med en nypa kalvköttspulver
Trots att det är en koncentrerad fond innehåller den bara 0,4% kalv, i form av kalvköttspulver. Den innehåller dock desto mer av annat. Förvånande nog kycklingskinn, kycklingkött, kycklingbuljong, men även så kallad kalvarom, jästextrakt och en hel del annat. Om man inte tyckte att det var lite med 0,4% så ska man komma ihåg att den koncentrerade fonden ska späs cirka 20 gånger innan den används.




Helt utan lakrits
Lakrits framställs av lakritsrot. På denna förpacknings framsida nämns lakrits inte mindre än fyra gånger. Men varken överdraget, kärnan eller de så kallade "lakritsbitarna" innehåller någon lakrits. Smaken i kommer istället från aromer och färgen från vegetabiliskt kol. Ingenstans står det att det skulle handla om "med smak av lakrits" eller liknande. Dessutom kallas själva glassen för "gräddglass", trots att den innehåller smör istället för grädde, vilket dock verkar vara tillåtet enligt de regler som branschen själva har bestämt.

Bort med dåliga produkter ur sortimentet.
Vi konsumenter MÅSTE kräva detta!
Inte vill vi bli lurade?

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg