Min goda rotfruktsgratäng


Hej!
Nu höstar det till sig.
Då passar det med en rotfruktsgratäng.
I torghandeln och på bondens marknad dignar det av
frukt, bär och grönsaker.
Bara att passa på.


Min rotfruktsgratäng.
2-3 morötter
1 purjulök
1 aubergin 
1 zuzzini 
1 gul paprika
3 vitlökskryddor
Skiva allt.

Eller ta vilka grönsaker du gillar,
det mesta funkar.
Är Ni många utökar du receptet.

Koka i 15 minuter i detta:
1 1/2 dl grädde
(har du en skvätt vitt vin tar du det)
salt  och peppar
några chiliflaks eller örtsalt

Slå upp allt i en ugnform
Strö över Västerbottensost eller den ost du gillar
In  i 200 grader.
Ca minst 20 minuter.
Låt stå en stund.

Till detta serverade jag rostbiff.
Ibland en knaperstekt fiskbit,
använd pancos, det är asiatiskt ströbröd som ger en
knaprig och god yta.
Finns att köpa överallt!

Till detta drack vi Allesverloren ett härligt vin från Syd Afrika.
Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, lagerblad, kaffe, sötlakrits, peppar och choklad. Serveras vid 16-18° C till rätter smakrika, gärna grillade rätter av lamm- eller nötkött.
Pris 119 kronor.




Lycka till !
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg