Smörstekt skreitorsk med mandelstekt spetskål. Recept.
Hej!
Älskar fisk.
Gillar kål.
Lagade för första gången spetskål i ugnen.
Smörstekt skreitorsk.
Skär torsk i bitar lägg i lite vatten med en struken msk salt.
När Du ska använda fisken torka den försiktigt med hushållspapper.
Stekt torsken i smör med lite peppar på.
Låt fisken få fin yta.
Skeda det brynta smöret över fisken.
Mandel och smörstekt spetskål.
Dela spetskålen i fyra delar, ta inte bort stammen,
den håller samman kålen.
Lägg i en ugnsfast form.
Smält smör, i med skivad mandel eller hackade hasselnötter.
Bryn, bränn inte!
Pensla kålen med smör/mandeln.
In i ugnen 225 grader i 25 minuter i överdelen av ugnen.
Salta och peppra lite.
Du kan oxå ta parmesan på om så önskas!
Servera med fisken.
Om Du vill ha sås till gör väldigt enkelt, koka upp lite grädde i med en tredjedels
fiskbuljongtärning och lite peppar.
Smörstekt skreitorsk med spetskål.
Stek fisken i smör.
Skrei är en vandrande population av torsk från den norsk-arktiska torskstammen.
Den tillbringar större delen av sitt liv i Barents hav, som är rikt på näring, för att vid könsmogen
ålder inleda sin årliga lekvandring till den norska atlantkusten.
Smält smör och mandel eller nötter, låt det bli lite brynt.
Pensla spetskålen.
Kommentarer