Laxpaket med Sandefjordsås. Recept. Fisklovers!

 Hej!

Vad kan vara godare än ett laxpaket med Sandefjordsås?

Inget!

Paketen kan förberedas på morgonen och strax före servering pytsas in i ugnen.

Såsen är pricken över i.

Sandefjordsås är en elegant smörsås från Norge och jag lovar, 

den gör ingen besviken.

Denna sås är god till mycket annat bl.a till sparris och rökt fisk.

Detta måste Ni göra!

Gör ett laxpaket!

Hit går att förbereda.

Antingen gör Du paketen i ugnsfolie eller i bakplåtspapper.
Jag gör oftast i folio.
Receptet är för 4 personer.
  • 400 g kallrökt lax, i skivor
  • 1 purjolök, skuren i grova skivor
  • 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta
  • 50 g smör
  • 0,5 kruka dill, grovt skuren
  • salt
  • bakplåtspapper
  • Smör och purjobitar kokas upp i 5 minuter.
  • Lägg skivad potatis i botten på paketet.
  • Lägg på laxskivor
  • Lägg på purjon.
  • Dill, salt, peppar.
  • Knyt om paketet.
  • 200 grader ca 20 minuter, lite snabbare om du har bakplåtspapper.

Sandefjordsås

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 150 g smör
  • 1 citron, rivet skal
  • Koka upp, ta av från spisen.
  • 0,5 knippe gräslök, finskuren
  • 0,5 knippe dill, finskuren
  • ev 2 msk majsstärkelse
  • Detta tas i strax före servering.
  • Värm och servera.
  • Servera såsen på eller i såsskål vid sidan om.
  • När gästerna har öppnat paketet brukar jag servera såsen.
Gör detta!
MUMS!

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg