Tore Wretmans gösfrikassé. Recept. Fisklovers.
Hej!
Idag hittade jag färsk gösfilé i fiskdisken, det är inte ofta.
Då blev det en av mina paradrätter Tore Wretmans gösfrikassé.
Ordet frikassé finns väl inte längre i svenskan ingen vet vad det är.
Det visste knappt jag för 40 år sedan!!
Men jag har serverat denna rätt flera gånger på mina middagar.
ALLTID omtyckt.
Det är en rätt där man knappt kan vara flera än 8 personer tycker jag,
rätten ska var krispigt och serverat direkt.
Minutera räknas här.
TIPS! Det går lika bra att använda torskfilé eller koljafilé.
Som vanligt ökar Du receptet efter hur många Ni är.
Ikväll var det ingen fest här bara vi.
Tore Wretmans berömda gösfrikassé.
Wretman, mästaren från bl.a Operakällaren som skapade så många eleganta rätter.
2. 1 gul lök smälts i smör.
Detta vin serverade jag till, det är ett prisvärt gott vin som även passar
superbra till asiatisk mat.
Prova får Du se.
Druvig, blommig smak med inslag av päron, rosor, persika, citrusskal och kryddor.
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer