Saffrans biscotti. Recept.
Hej!
En grå och blåsig dag.
Så det fick bli lite bakning.
Årets första saffrans biscotti.
Det ska vara en påse saffran i degen men idag firade jag och tog två!
Önskar Er alla en fin kväll.
Nu en kopp Zoega och några biscotti.
Möra och goda saffrans biscotti.
Saffransbiscotti
Ingredienser:
Ingredienser:
· 100 gr smält smör
· 1 pakt saffran
· 2 ägg
· 1½ dl socker
· 5½ dl mjöl
· 1 ½ tsk bakpulver
· Ca 1-1½ dl hasselnötter eller sötmandel (grovhacka dem om man vill)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och saffran. Blanda i ägg, socker, nötterna och mjöl blandat med bakpulver. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Rulla degen i 3 längder, lika långa som plåten.
Grädda i 200 grader i mitten på ugnen ca 10 min. Ta ut och dela i sneda bitar. Rosta dem i 175 grader i ca 10-15 min tills de fått en gyllenbrun yta. (Var lite försiktig här, vakta. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat. Då blir dem hårda och goda. (Jag tog ut dem och lät dem svalna på galler och det gick minst lika bra.)
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer