Fisksoppa. Fisklovers. Recept.Vintips.

Hej!

Sugen på fisksoppa.

Kollade in frysen.

Här fanns det ingredienser.

Jag köper ofta lite extra fisk när priset är bra och lägger i frysen,

 det kommer alltid till nytta.

Har Ni tänkt på att dom djupfrysta portionsbitarna ligger förpackade i 3 stycken!!

Vi är bara två nu och får alltid en fiskbit över.

Fisksoppa passade bra denna vinterdag.

Jag serverar soppan med ett gott surdegsbröd med aioli på.

Soppan blir ännu godare att göra dagen innan den ska ätas.

Fisksoppa.

Torsk och lax

1paket soppgrönsaker hackade

Potatis (jag gillar det men inte nödvändigt)

1 hackad gul lök smält i olja

Vatten

Buljongtärning fisk eller grönsak eller båda

Saffran (inte nödvändigt, maken ville inte ha saffran denna gång)

Svartpepparkorn och salt

Dill

Räkor (inte nödvändigt) lägg i dom vid servering

Soppa serverad med aoli på surdegsbröd.
Vintips!

Stoneleigh Riesling Marlborough

Nya Zeeland pris 109 kronor.
Detta vin är perfekt till sushi.

Nyanserad, mycket frisk, något aromatisk smak med liten sötma, inslag av gröna äpplen, krusbär, färska örter, päron och lime. Serveras vid 8-10°C till vegetariskt, som sällskapsdryck eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna med kryddstark eller het asiatisk smaksättning.


Enkel aioli majonnäs, lite olivolja och pressad vitlök.
Hellmanns majonäs förstås!



Pärlhyacinten är så vacker i en tekopp från Mölle.

Lycka till.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg