Min hallonglass med ”bonnig” chokladsås. Recept.🤩

 Hej!

Efter fester eller efter resor kan det stå överbliven grädde i kylen.

Då gör jag glass eller parfait, nu blev det hallonglass.

Jag hade svenska hallon i min glass, hallon som importeras utomlands ifrån måste kokas

pga salmonellarisken.

Mina hallon plockar jag på Ombergsboden i Alvastra, Östergötland.

Har Ni någon gång ätit hallonglass med ”bonnig” chokladsås?

Inte!?

Här kommer recepten.

Min mans och min dessert. 🥹🥹

Min hallonglass.

2 äggulor 

1 dl florsocker + 1 - 2 tsk vaniljsocker

Vispas ordentligt

3 dl vispgrädde vispas, inte för hårt

Vänd samman.

Kör 2 - 3 dl hallon i mixer, jag körde mina djupfrysta.

Blanda och frys.

Ta ut glassen en liten stund innan den ska serveras.

Mums!

Detta recept gör jag med jordgubbar, vinbär, dajm, blåbär

lakritspulver eller bara vanilj eller ringlar i choklad- eller kolasås.

Min ”Bonniga” chokladsås.

2 msk cacao

1 msk strösocker eller florsocker

Lite vatten

Koka en knapp minut.

Servera direkt.

Lycka till 👌

Den lilla söta Kinavasen köpte jag i en antikaffär i Norrtälje.
Man får inte komma hem utan ett minne.
Nu för tiden är det bra om minnessakerna är SMÅ.

Enkel glass som går att smaksätta i oändlighet.
Lycka till.

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg