Min hallonglass med ”bonnig” chokladsås. Recept.🤩
Hej!
Efter fester eller efter resor kan det stå överbliven grädde i kylen.
Då gör jag glass eller parfait, nu blev det hallonglass.
Jag hade svenska hallon i min glass, hallon som importeras utomlands ifrån måste kokas
pga salmonellarisken.
Mina hallon plockar jag på Ombergsboden i Alvastra, Östergötland.
Har Ni någon gång ätit hallonglass med ”bonnig” chokladsås?
Inte!?
Här kommer recepten.
Min hallonglass.
2 äggulor
1 dl florsocker + 1 - 2 tsk vaniljsocker
Vispas ordentligt
3 dl vispgrädde vispas, inte för hårt
Vänd samman.
Kör 2 - 3 dl hallon i mixer, jag körde mina djupfrysta.
Blanda och frys.
Ta ut glassen en liten stund innan den ska serveras.
Mums!
Detta recept gör jag med jordgubbar, vinbär, dajm, blåbär
lakritspulver eller bara vanilj eller ringlar i choklad- eller kolasås.
Min ”Bonniga” chokladsås.
2 msk cacao
1 msk strösocker eller florsocker
Lite vatten
Koka en knapp minut.
Servera direkt.
Lycka till 👌
![]() Enkel glass som går att smaksätta i oändlighet. Lycka till. Hälsning C |
Kommentarer