Min hallonglass med ”bonnig” chokladsĂ„s. Recept.đ€©
Hej!
Efter fester eller efter resor kan det stÄ överbliven grÀdde i kylen.
DÄ gör jag glass eller parfait, nu blev det hallonglass.
Jag hade svenska hallon i min glass, hallon som importeras utomlands ifrÄn mÄste kokas
pga salmonellarisken.
Mina hallon plockar jag pĂ„ Ombergsboden i Alvastra, Ăstergötland.
Har Ni nĂ„gon gĂ„ng Ă€tit hallonglass med ”bonnig” chokladsĂ„s?
Inte!?
HĂ€r kommer recepten.
Min hallonglass.
2 Àggulor
1 dl florsocker + 1 - 2 tsk vaniljsocker
Vispas ordentligt
3 dl vispgrÀdde vispas, inte för hÄrt
VĂ€nd samman.
Kör 2 - 3 dl hallon i mixer, jag körde mina djupfrysta.
Blanda och frys.
Ta ut glassen en liten stund innan den ska serveras.
Mums!
Detta recept gör jag med jordgubbar, vinbÀr, dajm, blÄbÀr
lakritspulver eller bara vanilj eller ringlar i choklad- eller kolasÄs.
Min ”Bonniga” chokladsĂ„s.
2 msk cacao
1 msk strösocker eller florsocker
Lite vatten
Koka en knapp minut.
Servera direkt.
Lycka till đ
Enkel glass som gÄr att smaksÀtta i oÀndlighet. Lycka till. HÀlsning C |
Kommentarer