Flatbread med chèvre och päron. Kvällens tilltugg till Cava. Recept
Hejsan!
Nu är det helg.
Här kommer kvällens tilltugg till ett glas Cava.
Supergott!
Flatbread med chèvre och päron.
1 fleatbread eller pizzadeg
1 päron
1 mozzarella eller annan riven ost.
Creme fraiche
Chévreost
Kvistar av rosmarin
Lite honung
225 gradet ugn i 15 - 20 minuter.
Så här gör Ni:
Täck brödet med creme fraiche.
Lägg på tunna bitar av mozzarella.
Skiva päronet tunt och lägg på.
Toppa med chèvre och färsk rosmarin.
Ta på lite honung.
Grädda.
Urgott tilltugg till skumpa.
Vi drack ett glas Cava.
Rosmarinkvistarna från trädgården smakade underbart på detta.
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
Hemma, pelargonerna blommar!
Där borta på andra sidan sjön Sommen bor goda vänner.
När isen lagt sig kommer dom åkande på sparken.
Flygan (ljusstaken) har åkt fram, det gäller att ha många ljuskällor nu!
Det finns små flatbread i affärerna nu.
Passar perfekt när man inte är många.
Hemma..................
MUMS!
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer