Smördegsvåffla med löjrom o champagne 🥂🍂🍁
Hej!🍂🍁
Hoppas Er helg har varit bra, Allhelgonahelgen är en så speciell helg
alla har vi olika aktiviteter och upplevelser.
Allhelgonahelgen är en vacker, stämningsfull och lugn helg tycker jag.
På fredagskväll hade vi en liten middag för sex personer
alldeles lagom för prat.
Prat av och om betydelse för oss runt bordet.🙏❤️🖤
Så här startade vi vår helg och fredagskvällens middag med goda vänner.
Med ett supergott och lite lyxigt tilltugg till champagnen.
Tack Maud Onnemark för tipset.
Enkelt att göra och gott att äta.
Smördegsvåffla med löjrom.
1 pkt smördeg
Löjrom
Finhackad rödlök
Creme Fraiche
Dillvippor
Skär kall smördeg efter formen på ditt våffeljärn.
Grädda i våffeljärnet i ca 1 minut.
Låt svalna på galler, detta går att förbereda.
Lägg på övriga ingredienser och avsluta med att dekorera med en dillvippa.
Ett par drag med pepparkvarnen.
Serveras direkt.
Till detta drack vi Champagne från
Champagne Heidsieck & Co, Edition Jönköping.
Den var Jättegod. 🥂
Champagnen har dessutom en spännande historia.
Den 3 november 1916 sjönk fraktfartyget Jönköping drygt 30 kilometer väster om den finska hamnstaden Raumo. Ombord fanns champagne, cognac och vin samt räls och det var sannolikt det senare som gjorde att fartyget torpederades av en tysk ubåt. 1998 hittades Jönköping av en svenska dykare och de 3000 flaskor av Heidsieck & C ° Monopole som följde med skeppet ner i djupet började bärgas. Nu har champagnehuset lanserat Edition Jönköping, en champagne som återskapats baserat på det vin som vilat på havets botten i närmare 82 år.
Supergott!
Knapriga och goda smördegsvåfflor.
Jättegod skumpa!
Hemma.
Forma smördegen efter ditt våffeljärn.
Vilka möjligheter här finns till olika topping.
Skagenröra, laxröra, skinkröra.
Kanske något vegetarisk?
Lycka till.
Tack för denna vackra och sorgliga helg.
Hälsning C
Kommentarer