Älgskavsgryta. Recept.

 Hej!

Idag blev det älgskavsgryta till middag hos oss.

Jag brukar oftast göra renskavsgryta.

Här kommer receptet.

Du hittar ren/älgskav i de flesta frysdiskar i affären.

Älgskavsgryta

1 pkt älgskav eller renskav

1 gul lök

2 dl grädde

Lite sherry eller konjak (inte nödvändigt)

1/2 buljongtärning

Japansk soja

Svamp

Timjan eller Rosmarin eller båda.

GÖR SÅ HÄR:

Stek hackad lök i olja.

Lägg i älgskavet, går bra fryst.

Stek en stund.

Lägg i svamp typ champinjoner eller smula torkade trattisar.

Slå på grädde och sherry.

Strö över några lingon.

Lägg i buljongtärning, soja, timjan, rosmarin, salt och peppar.

Puttra upp servera med lingon, kokt potatis eller potatismos.

Jag serverade med potatis och broccoli.

Ingredienser till MIN Älgskavsgryta.


Älgskavsgryta med rosmarin.
Har färsk rosmarin ute ännu.


Lite lingon på.


Torkade trattkantareller i.
Mumsig vintermat.

Lycka till.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg