Saffransbiscotti. Recept.đ€¶
Hejsan!
Nu Àr det dax att baka saffrans biscotti.
TÀnk sÄ gott till en kopp kaffe eller till glöggen.
Uppskattade presenter.
Saffransbiscotti
Ingredienser:
Ingredienser:
· 100 gr smĂ€lt smör
· 1 pakt saffran
· 2 Ă€gg
· 1½ dl socker
· 5½ dl mjöl
· 1 ½ tsk bakpulver
· Ca 1-1½ dl hasselnötter eller sötmandel (grovhacka dem om man vill)
Gör sÄ hÀr:
SÀtt ugnen pÄ 200 grader. Rör ihop smör och saffran. Blanda i Àgg, socker, nötterna och mjöl blandat med bakpulver. Ta fram en plÄt med bakplÄtspapper. Rulla degen i 3 lÀngder, lika lÄnga som plÄten.
GrÀdda i 200 grader i mitten pÄ ugnen ca 10 min. Ta ut och dela i sneda bitar. Rosta dem i 175 grader i ca 10-15 min tills de fÄtt en gyllenbrun yta. (Var lite försiktig hÀr, vakta. StÀng av ugnen och lÄt skorporna stÄ kvar tills de svalnat. DÄ blir dem hÄrda och goda. (Jag tog ut dem och lÀt dem svalna pÄ galler och det gick minst lika bra.)
Ljuvligt goda till en stark kopp kaffe, eller kanske lite glögg!
Lyckat till, kram C.
Kommentarer