Dax för D-vitamin.


Hej!
Nu är det dax att äta D-vitamin.
Mörkret har kommit.
Vi behöver D-vitamin.
Läs på och bilda dej en egen uppfattning.
Jag går en morgonpromenad på en timme varje morgon,
just för att ljuset är så härligt då.
Oftast!
När man blir äldre är det en lyx man kan unna sig.
Annat var det när man jobbade heltid då var det ofta mörk när man reste till jobbet och 
mörkt när man reste hem.
Då är det viktigt att ta tag i ljusglimtarna på luncherna och på helgerna.
Mina D-vitaminer idag 2000IE
Jag funderar på att gå ned till 1000 IE.
Jag är så mycket jag kan ute i ljuset.
Jag vet att det finns många som äter 4000 - 5000 IE.
Alla gör som dom vill!
Detta D-vitamin utvinns ur fett från fårull.
Intag av D-vitamin kan öka behovet av magnesium.
Ett bra sett att ta reda på sina blodvärden är genom Werlab.
Kolla på nätet om du är intresserad.

 Bra böcker.


Ni som följt min blogg vet att jag har boken "Den självläkande människan" som
min bibel. Den är skriven av Sanna Ehdin, fil-dr i immunologi hon är verksam som fri forskare, författare, föreläsare och företagare.
Sanna doktorerade i Lund.

Det här skriver hon om D-vitamin.
D-vitamin (2000IE per tabl) förbättrar upptag, transport och användning av kalcium och fosfor, vilket är viktigt för ben- och tandbildning, upprätthåller ett stabilt nervsystem och normala hjärtslag, viktigt för sköldkörteln och blodets koagulering. D-vitamin behövs för emotionell och psykisk stabilitet, för att få ett stabilt nervsystem och normala hjärtslag. Det är väsentligt för sköldkörtelns funktion (produktion av tyroxin) och brist ger lägre energinivå. Det hjälper huden att andas och är stärkande för lever och galla. Hela 60 procent av de som har typ 2-diabetes har D-vitaminbrist. 
Det är helt nödvändigt för immunförsvarets funktion så att vi kan undvika förkylning och influensor. Vitamin D har även visat sig ge 60 procent skydd mot en rad cancerformer visar ny forskning, och personer som utvecklar cancer har ofta låga halter D-vitamin i blodet.
Eftersom UVB filtreras bort i atmosfären när solen står lågt, kan vi på våra breddgrader bara bilda D-vitamin under sommarhalvåret. Under vinterhalvåret kan vi överhuvudtaget inte bilda något D-vitamin så viktigt att ta tillskott!
Staten borde dela ut gratis D-vitamin som sjukdomsförebyggande åtgärd!

D-vitamin ger 60 procentigt skydd mot en rad cancerformer, och personer som utvecklar cancer har ofta låga halter D-vitamin i blodet. Eftersom vi får vi cirka 90 procent av vårt förråd genom solens strålar är det alltså bra att sola (måttligt) för att fylla på med D-vitamin. Forskare rekommenderar dagligt intag av minst 1000 IU/dag (i kosttillskott på vintern) och det ger inga biverkningar.
Solskyddskräm har nackdelen att den stoppar kroppens produktion av det viktiga D-vitaminet(1). Norr om den 35:e breddgraden är solstrålarna svagare vintertid och i Norden är sommarmånaderna korta. När vi använder solskyddskräm förhindras bildandet av D-vitamin som motverkar benskörhet och depression, eller SAD. Under sommaren är det viktigt ladda med tillräckligt D-vitamin inför vintern.
Hur viktigt är D-vitamin egentligen? Ny forskning visar att D-vitamin ger 60% skydd mot bland annat bröstcancer, tjocktarmscancer, livmodertappscancer, hjärntumör, myelom m.m.2. Kanada’s cancerförening ’The Canadian Cancer Society’ (CCS) rekommenderar alla vuxna att inta tillskott av D-vitamin som ett resultat av den banbrytande amerikanska studien. Beslutet togs dock efter flera forskningsresultat som föreslår att vitaminet ger skydd mot många typer av cancer. Det har även konstaterats att personer som utvecklar cancer ofta har låga halter D-vitamin i blodet.
”Vi hoppas på framsteg när det gäller att förebygga cancer genom dessa rekommendationer” berättar Heather Chapell, som ansvarar för CCS cancerförebyggande program.

Ha en bra höst!
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg