Detta lussebullerecept kommer Ni aldrig att kasta! Recept.


Lussekatter, recept.

Om Du använder detta recept kommer Du aldrig att slänga det.

Så goda bullar blir det.

Idag gjorde jag lussebullar och runda bullar med russin i.

Detta är ett lite lyxigare recept.

TIPS! Det är fantastiskt gott att fylla degen men mandelmassa och lite apelsinmarmelad.

Lägg då bullarna i formar.

Degen är väldigt lättarbetad.

Att baka och pyssla var det jag ägnade mej åt första advent.


RECEPT:

2,5 dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

2 påsar (1 g) saffran

50 g jäst

1/2 tsk salt

2 dl strösocker

2 dl creme fraich

100 g mjukt smör

Ca 13-14 dl vetemjöl

Gör så här:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. 

Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kär jag degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Sätt ugnen på 225 grader.När degen jäst klart delar du degen i ca 30 lika stora delar. 

Forma S av dem och lägg på bakplåtpappersklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 30 min.

6) Pensla med uppvispat ägg och lite grädde, då får du dom lite blanka. 

Strö på pärlsocker eller stick i russin. 

Grädda på 225 grader i ca 8-12 minuter eller tills det fått lite fin färg.


Pensla med ägg och lite grädde.


Advent.

Lycka till med bakat.
Hoppas Ni provar detta recept!
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg