Min goda påskpaj med getost och purjulök. Recept. Vintips.

Hej Påsk!

Fint påskvädret är på G!

Men först lite välbehövligt regn.

Efter regn kommer solsken......

Tips, gör en god paj, till lunch eller till kvällsvickningen i påsk.

Jättegod.

Och Du, om Du inte gillar getost blir det väldigt god utan!

Ta då någon annan god ost.

Du får ett bra VINTIPS oxå.

Ha en fin skärtorsdag.

Påskmat.

Till pajen serverar jag en mixad råkostsallad.
Gärna med lite oliver, salt, peppar och olja.

Så vacker, frasig, smakrik och god paj.

Getost och purjulökspaj.

200 grader 30 - 40 min.

1 smördeg,
 lägg i pajformen, gör dekoration av det som blir över.

1 - 2 purjulökar i bitar
1 paprika i bitar
2 vitlöksklyftor, hackade
Sambal oelek efter smak
Stek detta i olja i 10 minuter
Salt och peppar.
Lägg det i pajformen.

1 paket strimlad rökt skinka stek lätt i olja.
Lägg det över grönsakerna.

Bland två - tre ägg med mjölk och grädde.
1 dl riven ost, jag tog riven mozzarella.
Salt och peppar.
Lite fond vilken Du vill, jag tog kalvfond.
Jag älskar när maten har mycket smak!
Slå över pajen.

10 delade romanticatomater trycks ned i pajen.
Lägg på smördegsmönstret.
Tryck ned getost i pajen.

När den kommer ut ur ugnen låt den vila en liten stund.

Ingredienser, lägg till riven ost.


VINTIPS!

Tissot & Potel ”La Sixième Côte” Pinot Noir

119 kr (nr. 55804)  Rött vin, medelfylligt  Jura, Frankrike

En högklassig, jordmånspräglad pinot noir från Jura som är en ambitiös flirt med Bourgognes historia.

Smaken är bärig och kryddig med inslag fat, skogshallon och färska örter. Serverad lite svalare är det en perfekt ledsagare till ljust kött och stekt fisk men självklart även till franska hårdostar.

Ledmotivet som Tissot & Potel har haft under tillverkningen är elegans, renhet och respekt för ursprunget. Druvorna skördades för hand i tre kalkstensrika vingårdslägen i Côtes du Jura som ligger på flera hundra meters höjd i bergslandskapet nära gränsen till Schweiz.

À votre santé!

SILVERMEDALJ – Vinalies Internationales 2021

Tissot & Potel La Sixième Côte Pinot Noir 2020 (55804), Côtes de Jura, 119 kr, 16,5 poäng (++)

Ung och friskt rödbärig härlig pinotfrukt med solmogna hallon, jordgubbar, blommor, kryddnejlika och elegant eftersmak med fin syra och mineraltoner. HÅLL I HATTEN! En mycket bra och druvtypisk pinot noir för futtiga 119 kr. Denna lilla skapelse promenerar över fyndlinjen med god marginal och levererar pinotupplevelse på en nivå som många producenter misslyckas med för dubbla priset. Servera till ugnsbakad kyckling med rosmarinrostade rotsaker.

Druvorna till det här vinet kommer från tre högt belägna vingårdar i bergslandlandskapet i Jura nära Schweiziska gränsen. Med enbart 10% av den totala vingårdsarealen utgör pinot noir en liten ”druvminoritet” men med skenande priser i Bourgogne och de tydliga förutsättningar som finns är frågan om inte pinot kommer att bli viktigare i framtiden. La Sixième Côte Pinot Noir importeras av Giertz.

10 minuter i pannan.


Lycka till.
Hälsning C

Kommentarer

Annika sa…
Åh, ser gott ut! Ska laga imorgon
till påskdagsbrunch!
Ha en fin påsk!����
Chris sa…
Hej Annika!
Lycka till.
Påskhälsning C 🐥🐣🇸🇪

Populära inlägg