Rabarber-citron sylt/marmelad med äkta vanilj i. Recept.

 Hej!

Det går mot slutet av rabarbertiden av min sista skörd gjorde jag

rabarber-citrus sylt/marmelad.

Den blev supergod.

RECEPT.

Rabarber i tunna bitar

1 ekologisk citron skuren i tunna bitar, använd hela citronen

skal och allt.

1/2 vaniljstång.

lite vatten, koka upp.

Rör i syltsocker och ge ett riktigt uppkok.

Häll upp på rena burkar.

Har Du inte vaniljstång så finns det äkta vaniljpulver, den bruna sorten, rör i en tsk.

Min sylt/marmelad är så pass lös att jag kan ha den som fyllning i rulltårta.

Supergott att lägga på den kalla A-filen.

Vill Du ha hårdare marmelad tar Du i mer syltsocker.

Skär tunna bitar.


Härliga rabarber, dom sista.

Använd hela citronen.

Supergod sylt/marmelad.

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg