Mandelkubb

Hejsan!
Ett litet tips inför helgfikat, ett recept på Daniel Karlssons Mandelkubb. Daniel är en känd svensk konditor i London. Hans företag heter Bageriet. Där bakar han svenska klassiker som kanelbullar, semlor och mandelkubb. 

Daniel Karlssons Mandelkubb
100 gr. rumtempererat smör
1 ½ dl socker
1 dl mald sötmandel
½-1 tsk bittermandelolja
1½ tsk hjorthornssalt
1½ tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl gräddfil
Pärlsocker till garnering

1. Blanda smör och socker pösigt.
2. Tillsätt sötmandeln, mandeloljan, hjorthornssalt, bakpulver och blanda
3. Tillsätt mjöl, ägg och gräddfil. Blanda ihop till en deg. Degen blir ganska kladdig.
4. Mjöla bakbordet. Forma degen till en rulle. Skär i bitar.
5. Pensla kubbarna med vatten och doppa dem i pärlsocker.
6. Lägg bitarna på bakplåtspapper och grädda i 200 grader i 12-16 minuter.

 
Min yngsta son är en baddare på att baka mandelkubb!
 
Lycka till! Kram C

Kommentarer

Populära inlägg