Pain Riche
Hej lördag!
Här kommer ett recept på pain riche, ett recept jag använt mej av i 35 år!
Jag tillägnar dej det Helena, till kvällens fisksoppa, hoppas Du gillar receptet. Det går INTE att misslyckas.
Här kommer ett recept på pain riche, ett recept jag använt mej av i 35 år!
Jag tillägnar dej det Helena, till kvällens fisksoppa, hoppas Du gillar receptet. Det går INTE att misslyckas.
Bloggerskan C:s Pain Riche
5 dl ljummet vatten
12-13 dl vetemjöl
50 gr jäst
2 tsk salt
Blandas.
Jäs 30 minuter.
Rulla ut i 8 längder.
Lägg på en mjölad plåt eller mjölat bakplåtspapper.
Jäs 30 minuter.
Snitta med rakblad.
Grädda 15-20 minuter 250 grader.
TIPS: här är fritt fram att variera sig.
Grovt havsalt på, kanske solroskärnor eller sesamfrön
Kanske valnötter eller hasselnötter i degen.
Eller bara naturella.
Ibland gör jag 9 längder och flätar tre och tre och får då tre vackert flätade pain riche.
LYCKA TILL!
KRAM C
Kommentarer
Hoppas du får en mysig helg!
Kram
Helena