Gratisspruta mot HPV. Ta den🙏

 Hej❤️

HALLÅ alla mödrar, pappor, systrar, kompisar och kollegor sprid detta budskap.

Just nu pÄgÄr en stor satsning i Sverige för att vaccinera sÄ mÄnga som möjligt av alla kvinnor mellan 25 och 30 Är mot HPV, det virus som orsakar livmoderhalscancer. Om 70 procent av de unga kvinnorna vaccinerar sig kan det leda till att spridningen av HPV avstannar helt. Resultatet blir att livmoderhalscancer utrotas som cancerform.

Det Àr tyvÀrr mÄnga som avstÄr.

Vi kan utrota livmoderhalscancer.

https://www.1177.se/aktuellt/gratissprutan-mot-hpv/

VÄr Àlskade dotter dog 2014 i livmoderhalscancer.
Trots att hon gÄtt pÄ sina kontroller.
Vid ett tillfÀlle fick hon cellförÀndring.
Vid Äterbesöket efter ny odling var cellförÀndringen bort.
Vi kÀnde oss trygga och funderade inte mer pÄ detta.
CellförÀndring Àr vÀldigt vanligt att ha.
Hon var sjuk i tvÄ Är.
Hon blev 32 Ă„r.

Sorgen Ă€r OÄNDLIG.

HPV-infektion kan vara latent i flera Är, vilket innebÀr att det vanligtvis Àr omöjligt att spÄra tidpunkten för infektionen. Det tar vanligtvis mer Àn 10 Är för en HPV-infektion att utvecklas frÄn en cellförÀndring till livmoderhalscancer.

Den som vaccinerar sig och samtidigt tar prov för HPV fÄr ett mycket bra skydd mot livmoderhalscancer.


– Om vi nĂ„r vaccinationsmĂ„let före Ă„rsskiftet kan vi utrota livmoderhalscancer redan 2027. Vi kan bli först i vĂ€rlden med att lyckas med det, dĂ€rför driver vi projektet som en studie sĂ„ att andra lĂ€nder ska kunna dra nytta av det vi lĂ€rt oss.

SORG

SORG

SORG

Vanligaste sexuellt överförda infektionen i Sverige

HPV Àr den vanligaste sexuellt överförda infektionen i Sverige. En majoritet av alla sexuellt aktiva kvinnor och mÀn drabbas, och viruset kan utvecklas till flera olika cancerformer, t ex livmoderhalscancer.

NĂ€stan 150 000 kvinnor har hittills tackat ja till erbjudandet om HPV-vaccin. MĂ„let Ă€r att under hösten övertyga ytterligare minst 100 000 kvinnor, 25-30 Ă„r, att ta sprutan. DĂ€rför Ă€r vaccinationen gratis för kvinnorna.

Therese, Charolinas bÀstis och jag, Charolinas mamma var med i
Bytt Àr Bytt för att sprida kunskapen om livmoderhalscancer.


GlÀdjen var stor nÀr vi vann 250.000 kronor.
Pengar som kom till nytta.
Vi var fruktansvÀrt nervösa.

.
Tesse och jag vid köksbordet nÀr vi intervjuades av en tidning.
Om Livmoderhalscancer.
Tesse med vÀnner har haft loppis till förmÄn för forskningen.
Jag har stickat sjalar i alpagarn och sÄlt, hela intÀkten har gÄtt till
Insamlingsstiftelsen Kvinnor och HĂ€lsa, 1,6 Miljonerklubben.


Alla kvinnor 25–30 Ă„r som Ă€r folkbokförda i Sverige har fĂ„tt ett personligt brev med erbjudande om vaccination och samtidig provtagning för HPV, och regionerna kommer att skicka pĂ„minnelser under hösten. I de flesta regioner kan man ocksĂ„ boka tid sjĂ€lv eller komma pĂ„ drop-in. MĂ„nga som studerar kommer att se vaccinationsbussar och liknande pĂ„ campus. Den som bor i ett omrĂ„de dĂ€r sprĂ„ket kan vara ett hinder för att ta till sig informationen kan stöta pĂ„ hĂ€lsoinformatörer som berĂ€ttar om vaccinationen pĂ„ andra sprĂ„k Ă€n svenska.

– FrĂ„ga din kompis om hon har tagit gratissprutan mot HPV. Det stĂ„r pĂ„ 1177 hur man gör i just din region. Och Ă€ven om man vaccinerade sig under skoltiden sĂ„ behöver man göra det igen för att fĂ„ ett bredare skydd mot fler varianter av HPV-virus.

GÅ och ta gratissprutan NU

HĂ€lsning C

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg