Saffranskaka med hallon. Recept. đ€©đ€©
Hej min söndagskaka.
Att baka nÄgot gott och enkelt till eftermiddagsfikat
pÄ söndagen (efter promenaden) Àr lite av tradition.
Idag regnigt och grÄtt pÄ Höglandet det blev en promenad pÄ TranÄs KyrkogÄrd,
en person med hund var allt vi sÄg.
Denna kaka funkar oxÄ som dessert med grÀdde till.
Jag har hittat detta recept pÄ Niinis receptblogg.
SUPERGOD.
Himmelsk god.
Saffranskaka med hallon.
50 g smör
1 pkt (0,5 g) saffran
2 tsk strösocker
1/2 citron
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Nypa salt
1 tsk bakpulver
2 Àgg
2 dl frysta eller fÀrska hallon
1 msk rÄsocker
Florsocker
Gör sÄ hÀr:
1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
2. SmÀlt smöret, ha i saffranet i en mortel, ha i 2 tsk strösocker, och pressa i citronsaften. Kör runt med morteln en stund sÄ saffranet slÀpper pÄ bÄde fÀrg och smak.
3. Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, nypa salt och bakpulver. HÀll i saffransvÀtskan. KnÀck i Àggen och hÀll i det smÀlta smöret.
4. Rör runt tills du har en rÀtt seg smet.
5. KlÀ en springform med bakplÄtspapper i botten, smöra kanterna. Ha i smeten. HÀll över hallonen, strö pÄ 1 msk rÄsocker.
6. GrÀdda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min. Kakan ska vara lite lite lite fuktkladdig i mitten fortfarande. Inte rinnig som en kladdkaka men hellre lite fuktig Àn torr i mitten.
7. Pudra med florsocker uppepÄ.
Gör den!
Lycka till.
HĂ€lsning C
Kommentarer
Gör den!
HĂ€lsning C đ€©đ„°