Svensk Gris

Linderödsvin bökar runt. En av sveriges äldsta lantrassvin.Sow with piglet.jpg

Jag vill ha svensk gris! Snälla vi måste hjälpas åt och köpa svensk kött, hellre dyrare kött och få ett bra kött. Frågan är: Vill vi ha svenska grisbönder kvar? Eller ska vi importera griskött från länder med betydligt sämre djurhållning än vi har? Politiker, konsumenter och beslutsfattare slut upp, gå ihop, stöd svensk köttproduktion. Köttkonsumtionen bara ökar och svenska grisbönder är på väg att dö ut, inte klokt! Annika Bergman, ordförande i Sveriges Grisföretagare, säger: bara de tre första månaderna i år har mer än hundra grisbönder lagt ner sin verksamhet. Bild från SvD. UPPROP: KÖP SVENSK KÖTT. Prislappen handlar nämligen om värdet på det vi köper. Det kan INTE vara REA i köttdisken hela tiden!

Kommentarer

Populära inlägg