Ungern

Hej på Er!
Det känns så länge sedan!
Maken, jag och ett stort gäng vänner har varit i Ungern på en maffig vinresa.

Det blev en överraskning att hösten kommit så långt här hemma medan vi varit borta, allt är vackert orange och gult, massor med löv att kratta idag.

Vilken vinresa, starka uplevelser, Ungern är så vackert, vi har besökt två områden först Eger och sedan Tokaj, här var vi för två år sedan så det var många glada återseenden.

För mej blev Eger en upplevelse, det står för det nya inom winemaking, unga vinmakare som är riktigt på bettet att få vara med i vinvärlden.
Tokaj står för lång tradition och sätter en stor ära i detta. Där finns heller inte så stora möjligheter till förändring då det mesta är styrt enligt vinlagar och strikta bestämmelser.


Bloggerskan utanför Szt.Andrea Pincészet i Eger

 
Här ser Ni den nya generation av vinmakare, han tog över företag när han var 19 år, då fadern omkom i en bilolycka i Sydafrika, nu är han 26 år. Fadern startade vinfirman 2002.
Klockan 10 på morgonen gjorde vi denna fantastiska provning på Gál Tibor Pincészet. Vinerna var underbara, kommer Ni till Eger boka ett besök. Ingen kommer att bli besviken. www.galtibor.hu

 
Viner från Gal Tibor Pincészet


 
Sightseeing i Eger, slottet var mycket välbesökt.

 
Utsikt från slottet i Eger.

Jag kommer att ge lite flera tips från Ungern, kolla in om Du vill veta mer. Nu ska jag tvätta och kratta löv. Affären behöver oxå skyltas om, oj denna dag kommer att gå fort/KRAM C

Kommentarer

Charolina sa…
Härliga bilder - jag vill se mer :)
Chris sa…
Kommer mer/KRAM

Populära inlägg