Hallå fisklovers, recept. Vintips.

Hej1

Jag gjorde som Cajsa Warg tog lite av det jag hade och lade till lite nytt.

"Man tager vad man haver".

Resultatet blev faktiskt en lite lyxig tisdagsmiddag. 

Jättegott blev det.

Jag hade lite rester från tidigare middagar hemma bl.a en torskilé, likaså ett par skivor 

kallrökt lax, en halv pujulök, vin, potatis.

Denna middag blev det av detta, jag köpte till vit sparris.

Inte nödvändigt.

Det är bra med lite fantasi!

Torskfile med kallrökt lax.

2 personer.

1 stor torskilé skuren i bitar

2-4 skivor kallrökt lax, lägg på torsken.

Skiva purjolöken lägg i en kastrull och vänd ner en msk smör.

Värm i 5 minuter.

Lägg sedan på detta över fisken.

1 dl vitt vin (Du kan ta vatten +  lite citron istället)

1/2 fiskbuljongtärning smulas över fisken.

Svart peppar, lite salt.

200 gr i ugnen.

SÅS:

Slå i spadet från fisken i en kastrull.

1 dl grädde tillsätts, låt koka ihop lite.

Red om Du behöver.

Smaka av, önskas mer syra tillsätt några droppar citron.

Servera med kokt potatis och sparris.

Oboy så gott det blev.

Min goda fisk.

Ett klassiskt vin i Systembolaget vanliga sortiment.

Jättebra vin det kostar 129 kronor.

Detta vin passade superbra till min fisk.

Land: Tyskland
Distrikt: Rheingau
Vinmakare: Hermann Schmoranz och Markus Lundén
Druvor: Riesling 100 %
Årgång: 2017
Restsocker: 4 g/l
Syra; 8,5 g/l
Alkohol 11,5 %

Tillverkning: Riesling Trocken har jäst och mognat på ståltank innan det buteljeras.

Vinets karaktär: Ljusgul färg med gröna reflexer Frisk frukt med hög syra och inslag av citrus, ananas, päron och mineral. Krispigt, torrt och stramt med elegant rieslington. Smakrikt och fruktigt med ton av grapefrukt, ananas, äpple och mineral med viss fetma i eftersmaken.

Georg Breuer

Det finns ingenstans i världen Riesling ger mer magnifika viner än i Rheingau. I de branta sluttningarna längs floden Rhen finns några av världen förnämsta vingårdar med tusenåriga anor. Georg Breuer har sina vingårdar i de högst klassade lägena längs floden och deras vinstockar tillhör de allra äldsta.

Detta MÅSTE Du göra, purjolök och 1-2 msk smör kokas försiktigt ihop.

Användbart till mycket!

Vit sparris från Hjo.

Svensk färskpotatis som börjar få lite smak!!

Vilken god tisdagsmiddag det blev!
Det mesta var rester.

Lycka till!

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg