Skulpturutställning i Hunnebostrand, världsunik. Kyrkobesök.

 

Hej!

Nya äventyr på Västkustresan.

Denna tid på året är helt perfekt, ingen trängsel.

I Hunnebostrand upplevde vi en vacker skulpturutställning.

Utmed havet på en vacker gångstig ligger Udden en utställningsplatsen 

för världsunika skulpturer.

Här låg en gång stenhuggeriet där det skeppades sten ut till fjärran länder.

Idag är det en fascinerande och vacker plats.

Rekommenderas.



Maken och hans bohuslänska kusin.


Jag önskar jag hade fått se detta på kvällen.

Hunnebostrands vackra kyrka.
Byggd 1910.

❤️Tände ljus för Charolina, nära och kära.❤️

Hunnebostrand skepp Ann-Marie.

Udden Skulptur är en internationell skulpturutställning på Udden i Hunnebostrand, ett historiskt stenbrott och ett av de främsta in Sverige, där de mest kvalificerade stenarbetena utfördes från mitten av 1800-talet till mitten av 1900-talet.

Här utfördes skickliga och avancerade stenarbeten till imponerande byggnader som Posthuset, Universitet och Televerket i Göteborg, delar av Riksdagshuset i Stockholm delar av Svinesundsbron samt bron i Hovenäset. Konstnärer kom hit för att med hjälp av de skickliga stenhuggarna utföra monument och konstverk, som Sibbarbsmonumentet vid Öresund av Bror Marklund.

Udden är nu en utställningsplats för skulptur som är helt unik i världen med en lodrät 40 m hög granitvägg, en stor äng där stenhuggeriet låg, och det oändliga havet som erbjöd transporterna av sten till fjärran länder. En plats med storslagen skönhet som har allt det som Sotenäs och Bohusläns turistnäring vilar på; en orörd natur och allas tillgång till kusten.

Sedan 2019 är KKV-Bohuslän huvudman för Udden Skulptur, med stöd av Kulturrådet, Västra Götalandsregionen och Sotenäs kommun.

Konstnärernas kollektivverkstad Bohuslän är en av Sveriges 26 kollektivverkstäder och en av fyra med riksintresse. KKV-B finns framför allt till för att ge yrkesverksamma konstnärer professionellt utrustade verkstäder för olika tekniker och material, men också vara en plats för stimulerande, utvecklande och spännande möten i konstens och kulturens tecken.

Det är fantastiskt att åka runt och se vårt vackra land.

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg