Boktips! Denise Rudbergs romanserie Kontrahenterna.

Hej!📖📚📗

Ett lästips i solstolen!

Jag hoppas Ni läser Kontrahenterna en romanserie av Denise Rudberg.

Den fjärde boken har just kommit ut, den är jättebra.

Romanerna utspelar sig under 1940-talet fram till 1960- talet.

Jag tror det ska bli 10 delar.

Ser redan fram mot bok nr 5 i serien.👌

Boken handlar om tre kvinnor under andra världskrigets Stockholm. 
Det är Signe som flyttar till landet från storstan, det är Iris som flyr till Stockholm från Estland med sina två söner och det är Elisabeth som säger upp sig från sitt jobb 
under lite mystiska omständigheter. Alla tre strålar de så småningom samman på en ny avdelning där de valts ut av regeringen för att försöka
 knäcka tyskarnas signalspaningskoder. Alla tre har olika bakgrund men finner sig väl tillrätta på det nya jobbet och blir goda vänner. 
De visar sig också besitta synnerligen unika kompetenser som är livsviktiga för rikets säkerhet i de nya befattningarna de fått. 

Denna bok har jag just läst, den fjärde delen i romanserien.
LÄS den!

Detta är del 1.

Tre sinsemellan olika kvinnor anlitas av Försvarsmakten för sina skarpa hjärnors skull. 
Kontrahenterna är en rafflande berättelse om Sverige under andra världskriget.  
 
 
DEN FJÄRDE DOKTRINEN är fjärde delen i Denise Rudbergs historiska romanserie Kontrahenterna. Elisabeth, Signe och Iris är baserade på författarens egen familj och skildrar Sverige under andra världskriget. Kopplingen till den egna familjehistorien återger Denise Rudberg i sitt hyllade sommarprat från sommaren 2021.   

Sommarhälsning C

Denise Rudberg är född 1971 och uppvuxen i Stockholm, där hon bor på Östermalm med sin man och deras fyra barn. Hon har studerat film och dramaturgi i New York. Denise är författare, krönikör och medverkar regelbundet i SVT Morgonstudions Fredagspanel samt skriver drama för Sveriges Radio.

Kommentarer

Populära inlägg