Baka pain riche. Recept.
Hej!
Mitt pain riche recept är från -60-talet, ofattbart hur många gånger
jag har gjort detta recept.
En viss förändring gör jag ibland i receptet.
TIPS! Om jag långjäser degen tar jag bara 25 gr jäst.
Då brukar jag sätta degen på kvällen och ställa den svalt och
baka ut den på morgonen.
Jag har alltid havssalt i degen.
Fyll gärna dina bröd med fiberhavregryn, hasselnötter, frön, valnötter mm.
Bröden är perfekta att djupfrysa.
Vid servering spola bröden i kallt vatten och in i rejält varm ugn, bröden blir då väldigt knapriga och goda.
Dom här bakade jag till en långlunch med vänner.
Brödet smakade toppen till fisksoppa med aioli.
Idag blev det tre bröd, knapriga och goda.
Ibland gör jag mindre tunna pain riche och snittar med vass kniv.
Det blir 8 stycken bröd.
Här kommer receptet.
Lycka till.
Hälsning C.





Kommentarer
Den är så gammal jag minns inte var jag köpte den.
Byter bara skärm.
Gillar den oxå!
Tack ha en fin advent🍂🍁🍂🍁C.