Är Du en nörd.........

..............då är Du väldigt INNE! Nördens revansch är här! Att kunna extremt mycket om något har blivit trendigt. Jonas Birgersson, Ronny Svensson och Marcus Birro  har berättat om sina nörderier i TV4 hos Malou efter tio.
Den typiska nörden – en manlig asocial datahacker med stora glasögon? Inte nu längre! Nörden kan lika gärna vara en framgångsrik karriärtjej besatt av korsstygn, robotar eller opera.
Lönsamt nörderi
Att nörden har blivit trendig beror enligt Sofia Ulver-Sneistrup på ekonomin. Tidigare var nördighet inget som lönade sig, men i dag är nördarna både förmögna och kända.
– Nu hänger nördarna med toppmodeller, och de rikaste människorna i världen är ofta nördar, säger Sofia Ulver-Sneistrup.
Ett bra exempel på det är Bill Gates, grundare av Microsoft. Han förstod att han kunde använda sina datakunskaper för att nå framgång.
– Om du berättar om dina specialintressen kanske du kommer i kontakt med någon som efterfrågar just det som du kan, säger Julia Skott.
Hon är en av grundarna till gruppen Geek Women Unite på Facebook. Gruppen startades för att uppmuntra tjejer att ta plats i nördkulturen.
Visst är det spännande.........är Du en nörd letar affärslivet efter Dej, Du behöver inte ha studerat på universitet, det är bättre med nördkunskap!
 KRAM C.

Vet Du att det pågår nördforskning........jo, det är sant, spännnade va?






Kommentarer

Carro sa…
hahah, det där var ju lite roligt! :)
Chris sa…
Visst är det spännande/KRAM
Anonym sa…
Och länsmuseet i Linköping har sen något år tillbaka anordnat återkommande Nördcafé med olika teman. Jättekul! /Åse
Chris sa…
Va kul det visste jag inte! Det ska provas/KRAM

Populära inlägg