Nordens Bästa Mat

Vilken söndag, solen står som spön i backen, NU ska här solas och promeneras!

Framgångsrikt förlag, Grenadine, blev en av sju kokboksvinnare när Gourmand World Cookbook Awards avgjordes i Paris förra lördagen, dessutom blev det sex andraplatser och tre tredjeplatser!
Vill Du veta vilka som fick priser får Du googla.

204 kronor kostar boken på adlibris.com
Det är smart att äta närproducerat, inte bara för miljön utan också för att må bättre. Nu kommer den första boken om vår hälsosamma nordiska mat. Det nordiska skafferiet erbjuder minst lika många möjligheter att äta hälsosamt som den mer kända medelhavskosten. Frukter och bär som äpplen och blåbär, grönsaker som vitkål och spenat, rotfrukter som morot och rödbeta, baljväxter som bruna bönor och gröna ärter, fullkornsprodukter av råg, havre och korn, fisk som makrill, sill och lax samt rapsolja som huvudsaklig källa till fett är några av de livsmedel som ingår i kosthållningen.

Det här är spännande och variationsrik mat som vi nordbor har ätit i generationer och som vi troligen är genetiskt anpassade för. Ny forskning visar att kosten sänker blodtrycket samt förbättrar blodfetterna och insulinkänsligheten.

Vilken bra presentbok, vill Du ha den inslagen kostar det 25:- extra./KRAM C

Kommentarer

Populära inlägg