Penséer

Nu kunde jag inte hålla mej, jag har varit i växthuset och köpt penséer, så underbart söta och vårlika.
Dom är planterade i olika krukor och lådor. Så vid nio-tiden på kvällen så springer jag runt och bär in krukor! Vi har haft 10 minusgrader varje natt sedan jag planterade.
Men vad gör man inte för att få lite vårkänsla!
Påskliljor har jag planterat i två omgångar, väldigt djupfrysta påskliljor blev det!




Planterar Ni eller väntar?
KRAM C

Kommentarer

Maria EB sa…
Ska plantera till helgen - blåa är såååå fina. Kram
Chris sa…
Passar fint, det ska bli varmare väder. Kram
Ulla-Britta sa…
Härligt! Penséer är ju en av de första blommorna vi kan plantera ut på våren. Egentligen är den en tvåårig växt men den används som ettårig. Som du vet kan de placeras i de flesta lägen, från sol till halvskugga, även skuggiga lägen går bra men blomningen blir inte lika riklig.

Vattna regelbundet och låt torka upp lätt mellan vattningarna. Vid för mycket torka hänger plantan snabbt. Putsa bort vissna blommor regelbundet så förlängs blomnigen och plantan håller dig fräschare. Lycka till!

Kram, Ulla-Britta
Nu har jag lite att läsa igen här på din blogg efter vårt påsklov i Sverige där jag mer eller mindre även haft semester från datorn! Det blev härliga dagar, vilket väder vi fick!

Jag var som hastigast på Ljungs för att köpa en "gå bort blomma" och såg alla fina panséer. Köpte en lite kruka till kyrkogården och mammas grav som jag hoppas inte ser allt för vissen ut efter alla kalla nätter! Pappa får köpa åt oss och plantera i Blåvik när det blir lite varmare nätter. Vi har redan slängt ett gäng påskliljor som mest blev till något kletigt efter kylan.

Här i Luxemburg planterar man panséer både på hösten och våren. Mina har överlevt den kalla vintern och är hur fina som helst.

Verkar som ni haft über mysiga dagar i Tyskland och alperna! Spännande med köket! Hoppas vi får se mer! Jag undrar oxå varför de skvätter så på en induktionshäll. Men jag älskar min även om det tog ett tag att vänja sig vid att det går så fort.

Stor kram
Helena

Populära inlägg