Vegetariskt II

Tisdag...........vegetariska dagen, Ni vet!
Det här ska det bli något av idag, Paolos färska pasta, blomkål, broccoli, lök, färska spenatblad och så lite fusk, mozzarellan.

Här är förslag från mina kära bloggläsare:
Ulla-Britta sa...
Jag håller med – njut! Du kan också skära bitar av parmesan och marinera tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarin i rikligt med olivolja.
Blanda sedan i sallad eller servera som tilltugg. Alternativt kan du garnera pesto på crostini, lägg på en skiva parmesan och strimlade soltorkade tomater. Garnera med basilikablad.
Varför inte servera parmesan tillsammans med Crema di Balsamico.

Doppa parmesanstavar i honung med några droppar tryffelolja i honungen. Lägg sedan lättkokt sparris i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och hyvla över rikligt med parmesan. Gratinera i ugn tills osten fått fin färg.

Blanda fräst lök, kycklingbuljong, vitt vin och grädde, låt koka upp och lägg ned små tärningar av lax. Ta av kastrullen från plattan och rör ner rikligt med riven parmesan. Salta och peppra efter smak och garnera med timjan. Blanda sedan riven parmesan med mascarpone, tillsätt en tesked sambal olek eller lite finhackad chili. Perfekt sås till en nygrillad köttbit.

Avsluta med att blanda fint riven parmesan, pressad vitlök, basilika, olivolja, salt och peppar med ricottaost. Du får en smakrik dipp som passar perfekt till grönsaksstavar.
Kram Ulla-Britt 
Koka en god pasta(helst färsk) blanda i pesto strö över rikligt med riven parmesan. Servera tomatsallad till och ett glas rött "pastavin". Busenkelt och jättegott.
BirgittaRadera 
AnonymMaria EB sa...
Jag tycker vegetariska pajer är goda t ex sparris o/e svamp men det kräver förstås ost :) Linssoppor är kanongott också o "risotto " på mathavre el bulgur. Finns massa gott - lycka till! Kram
Jag försöker ha "meat free Mondays" här hemma och tycker oxå att det är lite svårt med just varma vegetariska rätter. Det blir mest soppor och sallader, men jag älskar soppa i olika varianter, så det äter vi ofta!
Kram Helena
 
Carro sa:
Blomkålsmos, det godaste som finns gör så här:
Lättkoka buketter i lite vatten eller gräddmjölk med en buljontärning, mixa till ett mos (med grädde eller creme fraice), krydda.
Gärna en liten klick smör och några droppar citron också.
Mums, så gott detta är.

Tack kära Ni för tips, kom gärna med flera.
Kram på Er alla från C

Kommentarer

Maria EB sa…
Har inte sett Paolos pasta. Var köper du den?
Chris sa…
På ICA, Jättegod/kram
Anonym sa…
Tack! Blir att testa i helgen. Kram
Maria EB sa…
Förresten kom på en sak till. Håller med Carro - blomkålsmos är toppen. Kan "spetsas" med pyttelite tryffelolja oxå om man gillar det. Gäller även jordärtskockspure som är minst lika gott. Brukar ta 50/50 potatis o skocka. Blir kanon!

Populära inlägg