Trädgårdsmässor

Hej, här kommer ett par trädgårdstips från Skåne. Jag har just läst om dessa i tidningen. 

Trädgårdsmässan på Margretetorps Gästgifvargård, Ängelholm står på önskelistan. I år är den 16 - 18 maj. Mässan blev förra året en stor succé. Mässan har tre teman; Trädgård, Inredning och Mat & Dryck.


Den stora trädgårsfesten är på Sofiero den 29-31 Augusti. Gör gärna ett besök här! Så underbart trevligt tycker jag! Hela parken fylls då av inspiration, idéer, vackra blomsterinstallationer. Det finns experthjälp på plats för att ge tips och råd. www.sofiero.se 

Lite om Sofiero.

1864 köpte kronprins Oskar och hans hustru Sophia hemmanet Skabelycke, ett stycke norr om Helsingborg, för att där bygga sitt sommarslott Sophie-Ro. Slottet stod färdigt året därpå men med ett annorlunda utseende än idag, bland annat hade slottet bara en våning. När Oscar blev kung (Oscar II) tio år senare genomgick slottet en omfattande renovering och fick det utseende det har idag.

Sofiero blir bröllopsgåva

År 1905 byter slottet ägare. Oscar och Sophia ger bort slottet som bröllopsgåva när sonsonen Gustaf Adolf gifter sig med Margareta från England. Slottet behövde renoveras och väggar slogs ut samtidigt som de mörka färgerna byttes ut för att ge slottet en ljusare och luftigare atmosfär.

Fram till 1905 har trädgården ingen framträdande roll på Sofiero. Den finns i huvudsak i närheten av slottet och i slutet av 1800-talet låter Oscar anlägga en större fruktträdgård. Men kronprinsparet Gustaf Adolf och Margareta är bägge mycket trädgårdsintresserade och det dröjer inte länge förrän en helt ny trädgård växer fram på Sofiero.

Margareta  en prinsessa med gröna fingrar!

Naturen är underbar, nu njuter vi av den skira grönskan som finns därute.
Kram C


Kommentarer

Anonym sa…
Vill bara önska er en trevlig påsk. Ni finns i våra tankar varje minut. Ni är beundransvärda som försöker göra livet så bra det går även när det är besvärligt.
Påskkramar till er alla
från Kickan och Bosse
Chris sa…
Påskkram på Er kära vänner.
Ja, Ni ver ju hur det är.
Ha en fin påsk, alla här hälsar och kramar.
Hälsa hela familjen från oss.
🐣🐥💛🌾💐🐣🐣

Populära inlägg