Vi och personalen!

 Hej!
Helsingborg här!
Jag har börjat fundera på vad vi gör 24 timmar om dygnet??
Vi träffar nästan inga människor..........Carro, Andreas och jag och så personalen förstås, dom kommer och går dygnet runt. Det blir ju rutiner men med avvikelser.
Morgonen startar vid 8-tiden med frulle för Carro och mej, Andreas sover på nedervåningen med Carro på natten, så han går upp och  knyter sig ett par timmar på morgonen. Sen kommer sköterskor, hemvårdspersonal oftast 4 personer för att ta hand om Carro.
Därefter bakar vi eller bara tar en fika med personal eller ensamma.

    
Igår gjorde Andreas rabarber och jordgubbspaj, vi bjöd personalen på fika.

Sedan börjas det.........dagens stora ämne!? Vad ska vi äta ikväll??? Carro läser M.A.T:s reklamblad (vår hovleverantör av mat, alla kategorier!) och skriver inköpslista. Varje beslut på listan är av stor vikt! Någon av oss sticker iväg och handlar. Kolla gärna in M.A.T:s jättefina hemsida www.mathbg.se


Här valde Carro tonfisk, när hittade Du tonfisk för 169 kr kilo? Den var helt fantastisk och vi fick lära oss av personalen i fiskdisken att ALDRIG steka tonfisk i smör fel, fel! Vi stekte i riktigt varm panna med en neutral olja. Rosaröd inuti, MUMS!

Kolla in tonfisken, så fin. Fiskad i Stilla havet.



Andreas är ju ingen rädd man när han är och handlar, så han kommer ofta hem med lite "nytt" som han hittat på någon hylla! Denna gång blev det sjögräsnudlar. Spola i vatten , sedan marinerade vi dom i olivolja, lite soja, chili färsk, lime, peppar. Strimlade sockerärtor och strimlade morötter (kokade upp två minuter) vändes ner. Kolla kärnan i tonfisken, perfekt stekt.




Sedan kommer personalen, dom underbara människorna! Ett skötpass kan ta mellan 1- 2,5 timme varje gång. När Carro ska duscha är vi sju personer. Personalen överraskar oss emellanåt det kan vara en nygjord latte till Carro, någon lite berättelse, en blomma, jag som är urdålig på namn kan deras namn för dom här människorna har etsat sig in i mitt mine för alltid.


Vi planterar blommor, vi tvättar flera maskiner tvätt per dag, Andreas har satt belysning i uteträdet Ni vet sådan belysning som lyser upp underifrån, städar, möblerar om lite, handlar, Andreas kollar lite fotboll, tar ett dopp i havet ibland, vi får så fina blommor, vi njuter av ett hav av pioner!! Vi försöker ta en promenad var när vi hinner och kan. Vi klarar av kvällspassen, sprutor, nattpassen är två 2.30 och 5.30. Vi ringer efter extrapersonal när smärtan sätter in, dom kommer direkt. Vi säger varje dag att vi är lyckligt lottade som är i ett vackert hem och slipper vara på en sjukhussal. Tack vare det samhälle vi lever och bor i och så länge det finns människor som vill jobba inom vården. 
Det är inte så långa stunder vi är ensamma.

Jag vet inget om vad som händer där ute i världen, är den lika tokig som vanligt?? Putin? Valet? Vädret? Andreas konstaterade igår att snart är det juli??? Vadå juli, vi vet knappt vad det är för dag ännu mindre datumet?!



Förrätten igår, kronärtskocka med smör. OBS! Carolina Gynningservetter som Carro fått i present av Andreas på namnsdagen.

Till middag åt vi den bästa oxfilé vi ätit i hela vårt liv!! Från M.A.T förstås, 469 kr kilot, hängmörad och lokalproducerad. 
Det går inte åt då stor bit till 3 personer. värt varenda krona!!
Andreas bror var på Östermalmhallen och köpte en bit den kostade 699 kr kilot?!? Och den var inget märkvärdig. Inte värd pengarna.


Vi planerar kvällens mat, Carro är ett krävande matvrak. Vår matstund är viktigast på hela dagen vi dukar fint äter trerätters, vi rullar fram Carros säng till matbordet, vi sitter och pratar, vi njuter, vi skålar för att vi älskar varandra och för att vi får allt att funka.
 

Ett vintips, när drack Du en Bordeaux för 100 kronor?Låter det för bra? Den är bra, jag lovar.
Jag har fått tipset av Mattias M, han ger bra vintips.
Klockan 02.30 i natt (!) beställde Carro två kartonger av detta vin som ska levereras till Systembolaget i småstaden.

Vi önskar alla en fin helg. Kram till personalen.
KRAM C

Kommentarer

Anonym sa…
Måste bara säga att ni är fantastiska ha en fin lördag kväll, här har vi tänt grillen trots 12 gr och spöregn kram Ida H
Monica H sa…
Ha en skön lördag och söndag, ser att ni har härlig gemenskap och god mat. Ni är fantastiska. Kramar till er alla från Monica & övriga familjer i Ängarp.
Anonym sa…
Ni är helt fantastiska och jag tänker på er allihop hela tiden. Massa kärlek och styrkekramar från Emelie J
Anonym sa…
Det e så fint att läsa din blogg.
Ni e helt underbara alla tre ��
Hoppas helgen blir lika fin som alla andra dagar i veckan!
Kramar från Pia
Anonym sa…
Den busenkla pajen var kul att göra !!!! Det doftade gott när Ida kom hem o vi njut av pajen med vispgrädde till eftermiddagskaffet . Regnet öser ner, det blåser och 11 gr! . När Mjölby musikkår gjorde sin paradmarsch på Tranås Storgatan , höll sig regnet dock borta. !! Stövlar o vinterjacka passade bra idag ! Kram Brittmarie R
Chris sa…
Kul med pajen! Vi har bättre väder i Skåne. Ja inte är det något riktigt sommarväder precis men lite bättre än i Småland har vi.
Inte ser det ut som om det ska bli bättre nästa vecka.

Kram på er allesammans och tack för inlägg/kram C💖💖💖
Anonym sa…
Tack för vintipset. Jag tänker på er varje dag. Ni är beundransvärda. Birgitta A
Anonym sa…
Ewa sa...nu har jag tänkt till...vad händer i vår värld! Prins Carl Philip har förlovat sig! :-)
Imorgon förmodar jag att ert hus kommer upp, eller? Spännande även för grannarna!! Vi håller på och målar vårt, det blir vårt sommarjobb! Kram till er från Ewa
Chris sa…
Eva, måtte det inte regna varenda dag prognosen ser inte bra ut för Småland!!??
Lycka till med målningen.
Låter härligt med ny kärlek och ny planering för kungahuset Sverige!
Tack för info.
💛💙💜💚❤️

Populära inlägg