Glöm inte att köpa blodapelsiner!



Hej!

Nu är det blodapelsintid.

Dom är så goda, äter varje dag nu under säsong.

Men inte som juice, det vore synd att inte äta

fruktköttet och att gå miste om massor av bra fibrer.

Blodapelsin innehåller mer antioxidanter än vanlig apelsin. 

Har Ni hört något så galet att folk i Sverige inte gillar ordet blodapelsin

så man ska döpa om apelsinen till röd apelsin.

Jag fattar INGENTING!

Svenskarna anser att ordet blod är äckligt.

Ju kallare nätterna är på Sicilien, desto rödare blir blodapelsinerna. Det är de stora temperaturskillnaderna som gör att blodapelsinerna utvecklar ämnet antocyanin. Ämnet skyddar mot kylan och ger också den vackra röda färgen som gett upphov till fruktens namn.

Gör en god dryck.
  • ca 10 st
    blodapelsiner
  • 2 msk
    flytande honung
  • 1 st
    vaniljstång, fröna
  • tonic
  • is
Ät, drick och NJUT!
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg