Delikatesskorpor. Recept. Boktips.

 Hej!

Bakade delikatesskorpor idag på morgonen,

gillar dom verkligen.

Med mycket nymald kardemumma i.

Mycket enkla att baka och snabbt går det.

Sen blir det en god kopp kaffe och några små skorpor  i solen. 

Här är receptet igen!

En plåt full med goda skorpor.
Nu ska dom in och torkas i ugnen.

Viktigt med nymald kardemumma.

Dom blå banden är återanvändning kommer från en bakelsekartong från
Wienerbageriet i Tranås.

Fikadax.
Hemma.
Sjön Sommen.
Vacker pall.
Altangolv såpat med rapssåpa.

Bakpulverskorpor.

7 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker 

3 tsk bakpulver

 2 tsk mald kardemumma.

150 gr smör

1 1/2 dl gräddmjölk


Blanda samman gör ca små 60 bollar grädda i 8-10 minuter.

225 graders ugn.

Klyv dom med gaffel när bullarna är varma.

Rosta i 150 grader tills skorporna är torra.


En fantastisk bok.

Läs den.

Valérie Perrin föddes 1967 i de franska Vosges-bergen och växte upp i Bourgogne, för att i 19-årsåldern bosätta sig i Paris.  Färskt vatten till blommorna (Changer l’eau des fleurs) publicerades 2018 och fick Maison de la Presse-priset. Romanen har blivit en enorm succé  internationellt och i Sverige. Valérie är aktuell med en ny roman, Tre (Trois), som Éditions J. ger ut i oktober 2023.

Lycka till.

Sommarhälsning C

Kommentarer

Populära inlägg