Delikatesskorpor. Recept. Boktips.
Hej!
Bakade delikatesskorpor idag på morgonen,
gillar dom verkligen.
Med mycket nymald kardemumma i.
Mycket enkla att baka och snabbt går det.
Sen blir det en god kopp kaffe och några små skorpor i solen.
Här är receptet igen!
Bakpulverskorpor.
7 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk mald kardemumma.
150 gr smör
1 1/2 dl gräddmjölk
Blanda samman gör ca små 60 bollar grädda i 8-10 minuter.
225 graders ugn.
Klyv dom med gaffel när bullarna är varma.
Rosta i 150 grader tills skorporna är torra.
En fantastisk bok.
Läs den.
Valérie Perrin föddes 1967 i de franska Vosges-bergen och växte upp i Bourgogne, för att i 19-årsåldern bosätta sig i Paris. Färskt vatten till blommorna (Changer l’eau des fleurs) publicerades 2018 och fick Maison de la Presse-priset. Romanen har blivit en enorm succé internationellt och i Sverige. Valérie är aktuell med en ny roman, Tre (Trois), som Éditions J. ger ut i oktober 2023.
Lycka till.
Sommarhälsning C
Kommentarer