Vaniljglass med Kalhua och chokladsås. Recept
Hej!
Är Ni sugna på något gott och enkelt efter maten?
Snabb, god och festlig dessert.
God avslutning på en middag.
Välj en bra vaniljglass eller gör själv.
Här på Höglandet har det regnat och åskat, strömmen gick i natt,
märkte det först i morses.
Nu är det lite kvavt ute.
En jättegod och enkel dessert.
Snabb dessert.
Ursäkta mitt murgröneblad men hade ingen basilika eller ätlig blomma!!
Ville ändå ha något grönt på bilden.
Vi åt det inte!
Det här behövs till 4 personer:
Vaniljglass
4 – 8 cl Kahlúa
Chokladsås
Chokladsås
2 msk smör
1/2 dl + 1 msk kakao
1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk, 3 %
1 msk vatten
2 tsk havssalt (flingsalt)
Gör så här:
Börja med såsen.
Smält smör, kakao och strösocker i en kastrull.
Vispa ner mjölk och vatten.
Låt småkoka ett par minuter.
Smaka av med salt.
SUPERGOD SÅS!
Uppläggning.
Skeda upp 1 - 2 kulor glass per person.
Häll på 1 - 2 cl Kahlúa och ringla över chokladsåsen.
Använd gärna gamla fina kaffekoppar eller fina glas som står i gömmorna och aldrig används.
Kaffelikör från Mexico pris 269 kronor.
Mycket söt, simmig smak med tydlig karaktär av kaffe, inslag av smörkola, kryddor och vanilj.
Servera kyld som avec eller använd som drinkingrediens.
Attans va gott!
Gó söndag på Er.
Lycka till C
Hälsning C
Kommentarer