Bellini den klassiska Proseccodrinken. Recept. 🥂
Hejsan!
Igår var Boklubben hos mej.
Jag startade med att bjuda på en Bellini.
Italiens mest kända cocktails.
Bellini uppfanns i Italien 1948 av Guiseppe Cipriani, huvudbartender på
Harry ´s bar i Venedig.
Och det var precis där jag drack den för länge sedan!
Tror inte jag har druckit den sedan dess.
Jag tyckte den var supergod nu oxå.
Bellini
3 cl persikopuré
12 cl Prosecco Dry
Häll purén i ett champagneglas.
Fyll på hälften av Proseccon, rör försiktigt om.
Toppa med resten av bubblet.
Hittade en fin persikopuré bland barnmaten, fick hjälp av två unga
alerta mammor.
Som var roade av att jag skulle ha purén till drink!
Dom gav mej oxå en rabattkupong som hängde på hyllan.
KUL!
Använder nästan aldrig dessa glas.
Ikväll tog jag tillfället.
Detta serverade jag till:
Smördeg
Brieost
Hjortronsylt
200 gr. 15 - 20 minuter.
Serveras direkt.
Höstens första bokmöte avklarat.
Hälsning C
Kommentarer