Kärlekslasagne

Igår lyssnade jag på P1 Sommar med Lotta Lundgren, matskribent, här kommer hennes recept på Kärlekslasagne. Ett riktigt feministprogram var det, jag tyckte hon var riktigt cool, jag gillar tjejer med skinn på näsan och sådana som vet vad dom vill. Men samtidigt vara nice!
Den här kärlekslasagnen ska jag göra........ ska DU?
KRAM C



Börja med att rosta en handfull mandlar i torr stekpanna och sen krossa dom i kvarn eller mortel. Smält en centimetertjock skiva smör i en kastrull, låt bubbla på medelvärme, ett par minuter eller så tills smöret mörknar några nyanser och börjar dofta knäck. I med den krossade mandeln och fint riven zest från en obesprutad citron – alltså bara det yttersta gula skalet där citronoljan sitter, inte det bittra vita innanför. Smaka av med en knivsudd honung, några droppar citronsaft och en nypa salt. Det där var mandelpeston.

Finhacka en stor gul lök och ett par vitlöksklyftor. När vi pratar om att laga mat med kärlek så är det bland annat själva hackandet vi syftar på. Mest kärleksfullt är att hacka löken en gång och sen hacka hacket tills det blivit något du kan strö med fingertopparna. Stek detta i smör. Tillsätt massor med fint skivad svamp, gärna sån du plockat själv i ett tillstånd av personlig kris; kantareller, Karl-Johan eller vanliga köpechampinjoner och portabella. Om du äter kött, strimla 5-6 skivor parmaskinka och låt steka med svampen tills den blir knaprig. När svampen fått lite yta i kanterna, tillsätt en påse färsk bladspenat och stek tills spenaten sjunkit ihop. Smaka av med nymalen svartpeppar och salt. Håll varmt.

Värm två tallrikar i micron, det är i stort sett det enda man kan ha en micro till så passa på om du råkar ha en. Koka upp välsaltat vatten i en stor kastrull. Sjud två färska lasagneplattor mjuka, fiska upp med hålslev och lägg på dom varma tallrikarna. Fördela nu svampfyllningen över halva lasagnearket, toppa med en klick ricotta, svep över resten av pastan så att fyllningen täcks, skeda över varm mandelpesto och servera.

Kommentarer

Anonym sa…
Gud så gott!!!!/Birgitta
Chris sa…
Visst låter det gott, det MÅSTE vi prova/C

Populära inlägg