En framgångssaga!

Hej på Er!
Någon gång har Ni väl kollat in auktionssajten Lauritz.com, om inte annat gör det!
 
Det familjedrivna auktionshuset övertogs 1998 av Bengt Sundstrøm. Hans vision var att sätta kunden i centrum och flytta auktionerna från det fysiska rummet till Internet. I december 1999 blev Lauritz Christensen Lauritz.com A/S. Den första nätauktionen startade den 9 december och avslutades 14 dagar senare.
Från och med våren 2000 var det enbart nätauktioner på www.lauritz.com. Från den traditionella auktionsvärlden bibehölls den objektiva varuexpertisen och inspektionen. Det innebär att kunderna har möjlighet att själv inspektera föremålet i auktionshuset innan de bjuder. All budgivning sker online på sajten där alla föremål presenteras med beskrivning, foto och värdering.

På sin vingård i Provence har dansksvenska paret Mette Rode Sundström och Bengt Sundström förenat sina stora gemensamma passioner: vin, konst och antikviteter och ett stort socialt umgänge.

Mettes recept på en god ledare är enkelt, man skall vara sig själv,vara ärlig och ge av sitt hjärta. Våga gå i täten när det gäller. På det sättet blir man trovärdig och vinner andras respekt och tillit. Naturlig auktoritet kommer ju inifrån’, säger hon. Själv har Mette nått sin position genom arbete, uthållighet och sunt förnuft. Hon tror att kvinnliga ledare har det svårare än män, ’jag har aldrig lagt mig till med någon annan stil än min egen. Illusionen om att kvinnor ibland måste ta på sig ett manhaftigt uttryck för att klara sig, har jag aldrig förstått. Jag klär mig feminint och älskar rött läppstift, stilletter och uppsatt hår. Jag har alltid känt att jag uppfattas som seriös’.

Det senaste året har Mette levt privat tillsammans med Lauritz.coms ägare, Bengt Sundström. Det täta professionella samarbetet utvecklade sig till en personlig passion. Vi har alltid haft fin förståelse för varandra. Bengt är en explosion av livsenergi och stora gester. Han tänker otraditionellt och strör annorlunda idéer omkring sig. Han har ett eldigt temperament och säger vad han tycker. En mentalt och fysiskt stark man, säger Mette om mannen hon är förälskad i. Fritiden ägnas åt ridning i Dyrehaven eller en simtur vid Bellevue strand, vintern ägnas åt skidåkning söderut. Mette har alltid tyckt om att samla en stor och brokig vänkrets av spännande människor omkring sig till stora sammankomster, kanske med efterföljande konsert eller teater. ’Bengt är lyckligtvis lika social som jag, vi trivs båda två med folk omkring oss, skrattar hon. Vi har kastat ut teven. Vi är överens om att den tar tid och uppmärksamhet. Hellre ligga på soffan med en tidning eller titta i luften och låta tankarna flyga’, säger hon.


 Auktionsmiljonären Bengt Sundström och hans fru, Mette Sundström, vann över både Brad Pitt och Angelina samt Julio Iglesias i budgivningen över en vingård i Provence i Frankrike.

Château Vignelaure Château Vignelaure är juvelen i kronan i AOC Coteaux d'Aix-en-Provence och har etablerat ett rykte som en av de finaste producenterna i södra Frankrike. Gården ligger i det vackra landskapet nordost om Aix-en-Provence på 350-480 meters höjd vilket ger ett perfekt mikroklimat för både cabernet och syrah. Man har hittat lämningar från tvåtusenåriga romerska vingårdar i kanten av de nuvarande, så vintraditionen är stark. -



Det finns mycket att läsa om detta spännande par.
Vilken framgångssaga!
KRAM C

Kommentarer

Maria EB sa…
Spännande!
Anonym sa…
Vilken fachinerande framgångssaga! Var tvungen att läsa mer om detta spännande par!Eva
Chris sa…
Finns hur mycket som helst att läsa om detta spännande par. Varje gång vi är i Helsingborg blir det en titt in, på Lauritz.com. Verkligen en framgångssaga! Kram på er/C

Populära inlägg