Siciliansk kycklingschnitzel med mandel. Recept.

 Hej!

Sugen på något gott till middag?

Här kommer ett tips.

Vad sägs om Siciliansk kycklingschnitzel med mandel a´la Kaisa, serverad

med en apelsin sallad.

Blodapelsin från Sicilien, än finns dom i handeln,

men snart är säsongen över.

Supergott!

Receptet kommer från en av Jan Mårtenssons böcker om antikhandlaren

Homan i Gamla Stan, ett recept kommer med i varje bok.

Gör det. 

TIPS!

Jag använde en påsa färdigt mandelspån, det blev perfekt.

Stek i SMÖR.

Mandelschnitzel stek i smör.

Min apelsinsallad med mixat grönt och lite olivolja.




VINTIPS:
Ett fruktigt vin som bjuder såväl fyllighet som finess. Här har druvan barbera vuxit i vingårdarna runt topplägena Cascina Canavere och Monforte d’Alba. Stilrent och ursprungstypiskt med generös doft och fruktig, finessrik smak av mörka bär, körsbär, plommon, kryddor och fat. Vinet har lagras ett år på ekfat vilket bidrar med kraft och struktur. Lång, balanserad eftersmak. Utmärkt att dricka till mustiga köttgrytor, krämig svamprisotto, smakrik pasta eller en fin bit lagrad parmesan. 


Pris 110 kronor.

Lycka till!

Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg