Mina barndoms delikatesskorpor. Recept. Tesse på fika o bad.

 Hej!

Minns Ni barndomens delikatesskorpor?

Dom där små skorporna bakade på smör, grädde o kardemumma.

Vi fick dom till hemgjord nyponsoppa.

När det inte serverades pyttesmå mandelbiskvier.

Det är åratals sedan jag bakade dessa godsaker,

idag hände det.

Jag säger GÖR DOM!

Supergoda och lätta att göra.

Sätt igång!

Bakpulverskorpor.

TIPS! Dela dom ganska lång ner på bullen så Du får en riktig överskorpa.

Godisfika Tesse, Maken och jag.
En underbar sommardag.


Bakpulverskorpor.
7 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker 
3 tsk bakpulver
1 tsk kardemummakärnor eller 2 tsk mald kardemumma.
150 gr smör
1 1/2 dl gräddmjölk

Blanda samman gör ca små 60 bollar grädda i 8-10 minuter.
225 graders ugn.
Klyv dom med gaffel när bullarna är varma.
Rosta i 150 grader tills skorporna är torra.

Min Tesse kom på besök efter jobbet och hon är ingen stor konsument av fikabröd.

Jordgubbar, fika och nybakade små skorpor får det bli.

Hela eftermiddagen badade och snackade vi.
Tesse kom en sväng efter jobbet.
Tesse har funnits i vår familj nästan ALLTID.
Vår dotter Carros kompis i sorg, glädje, mvått och torrt.
Ni som läst min blogg vet att Tesse och jag var med i Bytt & Bytt på Tv 4.

Kram Tesse o tack för idag.

Lycka till C
Hälsning C

Kommentarer

Anonym sa…
Såå fint ni bor. Vilken vacker vy över Sommen. Vilka fina kaffemuggar var kommer de ifrån?
Chris sa…
Tack snälla vi njuter verkligen av utsikten. Kopparna köpte jag för länge sedan på Åhléns .
Det är kopp med fat egentligen. Men använder mest koppen. Tycker om färgen!
Ha en fin sommar/C🦋

Populära inlägg