Äppelsockerkaka med rivet äpple i. Recept.🍎🍎

Hej!

Dagens söndags fikakaka.

Hittade receptet på nätet.

Äpplet kommer från mitt egna äppelträd, Aroma är sorten.

Ett gott och vackert äpple.

Mitt enda äppelträd det känns fint.

Vilken söndag vi har haft varmt och vackert.

Idag jobbar vi idogt!

Jag rensa stenpartiet fattar inte vad växter "tar för sig" i år.

Det är väl regnet som gjort sitt till.

Vi stänger poolen idag ett segt jobb som måste göras.

Men säsongen har varit fin, vi har badat massor, varje dag.

Årets sista dopp blev idag.

Älskar poolen.

 

Fikastund i solen.

Äppelsockerkaka med rivet äpple.

Sjön Sommen i bakgrunden.

Luktärtorna plockar jag fortfarande var  tredje dag.

Doftar ljuvligt.


Så saftig och god.


Äppelträdet i trädgården sorten är Aroma.

Rivet äpple, kanel och sockerkaka.

RIVEN ÄPPELSOCKERKAKA

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

3 ½ dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
½ tsk kanel
1 äpple utan skal, rivet

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. 
Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.

2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör om. Blanda ner det smälta smöret och mjölken i smeten. Rör ihop allt till en slät smet.

3. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra lite av kanelen i botten.

4. Riv äpplet på den grova sidan på ett rivjärn.

5. Blanda ner äpplet och resten av kanelen i smeten. Häll sedan ner smeten i formen.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik och skär den i bitar. Pudra lite florsocker på kakan före servering.

Så saftig och god.

Går perfekt att göra som muffins.

Lycka till.

Hälsning C

Kommentarer

Anna-Lena Ringnér sa…
Tack för alltid goda recept !!!
Chris sa…
Tack Anna-Lena 🍀🍎
Ha en fin oktober.
Hälsning C 🧁☕️

Populära inlägg