Hej!
Fisklovers.
Mycket fiskrecept nu, älskar fisk.
Ibland gör jag hemgjorda laxburgare eller fiskburgare,
denna gång köpte jag färdiga.
Jättegoda färska laxburgare från Falkenberg,
rekommenderar dessa.
Jag serverade med färskpotatis, vinsås och
gröna ärtor (Ebbaärtor från Findus).
Supermiddag gjord på 0-tid!
Faktiskt en lyxmiddag med minimal insats.
Vinet kom från Frankrike från en svensk vinbonde,
som vi i Munskänkarna i Tranås haft på besök två gånger.
Vinbonden heter Bruno Ohlzon.
Vingården heter Escapat och ligger i Frankrike.
Vinet heter Escapat Mes Amis Rosé kostar 189 kronor.
En ekfatslagrad sammetslen rosé med en finstilt örtighet, solmogna svarta vinbär, hallon och blåa plommon. Riktigt läckert rosévin med en uppfriskande syra och en mineraldriven lång och balanserad eftersmak.
Typ av vin: Rosé.
Serveringsförslag: Vid 10 - 12°C till bland annat grillad lax, fläskfilé och salade nicoise.
Framställning: Druvorna skördades med maskin, avstjälkades och pressades direkt. Druvmusten klarnades genom gravitation. Alkoholjäsning och lagring på amerikanska ekfat under en månad.
Kvalitetsbeteckning: IGP Pays dOc.
Druvor: Syrah med inslag Cabernet sauvignon.
Jordmån: Lera.
Läs om Escapat nedan:
Ala Minutesås!
Smält en klick smör
ta i lite vetmjöl
grädde
späd med vitt vin (eller citron)
pressa i citron eller lime
1 fiskbuljongtärning
Dill är gott i!
Puttra en stund.
Med nymald svartpeppar.
Jättegoda!
Domaine d´Escapat ligger vid byn Villeneuve-Minervois i regionen Languedoc-Roussillon Frankrike. Escapat ägs och drivs av f.d svenska hockeyspelaren Bruno Ohlzon.
Escapat producerar ett eget sortiment av kvalitetsviner, vi tillverkar rena fruktdrivna viner utan onödiga tillsatser. Dom flesta av våra viner har under 1gr i restsocker. Vinerna säljs direkt via vår webbshop till svenska kunder. Man kan också besöka oss i Frankrike och handla vinerna på plats. Vi erbjuder även boende på gården. Vi hyr ut 4 olika boenden på Escapat, varav 3 radhus och ett slott. Samtliga har nyligen renoverats till högsta standard. Rummen är stora och luftiga och erbjuder skön utsikt över de omgivande vinodlingarna. Hos oss har du även den unika möjligheten att skapa ditt eget vin. Ett garanterat minne för livet. Vi tar er med på vinets fantatiska resa. Det hårda men givande jobbet under skörden, förädlingen i vinkällaren och slutligen provsmakningen. Vi driver även den populära webbtidningen Escapat Magazine som är helt gratis att prenumerera på. Här får du varje vecka upptäcka Franska kulturella och gastronomiska skatter.
Solig sommarhälsning från C
Kommentarer