Mina Pain Riche. Recept.đđ
Hej!
JĂ€ttegoda och knapriga Pain riche.
Perfekta att skÀra i skivor till dipp och röror.
Detta recept har jag anvÀnt i ca 45 Är!
Ni kanske undrar över namnet Pain Riche, brödet liknar baguette.
Enligt Wretman sjÀlv bakades det vi idag kallar för baguette pÄ Diner de Paris
i Stockholm redan pÄ 1930-talet.
Efter andra vÀrldskriget började brödet att serveras pÄ restaurangen Riche.
Brödet döptes dÄ till pain riche för att marknadsföra restaurangen.
Bloggerskan C:s Pain Riche
5 dl ljummet vatten
12-13 dl vetemjöl
50 gr jÀst
2 tsk salt
Blandas.
JĂ€s 30 - 60 minuter.
Eller lÄngjÀs i kylen, ta dÄ mindre med jÀst.
Rulla ut i 6 - 8 lÀngder.
LÀgg pÄ en mjölad plÄt eller mjölat bakplÄtspapper.
JĂ€s 30 minuter.
Snitta med rakblad.
GrÀdda 15-20 minuter 250 grader.
TIPS: hÀr Àr fritt fram att variera sig.
Grovt havsalt pÄ, kanske solroskÀrnor eller sesamfrön
Kanske valnötter eller hasselnötter i degen.
Eller bara naturella.
Ibland gör jag 9 lÀngder och flÀtar tre och tre och fÄr dÄ tre vackert flÀtade pain riche.
Lite lös deg.
Knapriga och goda.
Lycka till.
HĂ€lsning C
Kommentarer