Mina Pain Riche. Recept.👌👌

 Hej!

JĂ€ttegoda och knapriga Pain riche.

Perfekta att skÀra i skivor till dipp och röror.

Detta recept har jag anvÀnt i ca 45 Är!

Ni kanske undrar över namnet Pain Riche, brödet liknar baguette.

Enligt Wretman sjĂ€lv bakades det vi idag kallar för baguette pĂ„ Diner de Paris 

i Stockholm redan pĂ„ 1930-talet. 

Efter andra vÀrldskriget började brödet att serveras pÄ restaurangen Riche.

 Brödet döptes dĂ„ till pain riche för att marknadsföra restaurangen.


Bloggerskan C:s Pain Riche
5 dl ljummet vatten
12-13 dl vetemjöl
50 gr jÀst
2 tsk salt
 
Blandas.
JĂ€s 30 - 60 minuter.
Eller lÄngjÀs i kylen, ta dÄ mindre med jÀst.
Rulla ut i 6 - 8 lÀngder.
LÀgg pÄ en mjölad plÄt eller mjölat bakplÄtspapper.
JĂ€s 30 minuter.
Snitta med rakblad.
GrÀdda 15-20 minuter 250 grader.
 
TIPS: hĂ€r Ă€r fritt fram att variera sig.
Grovt havsalt pÄ, kanske solroskÀrnor eller sesamfrön
Kanske valnötter eller hasselnötter i degen.
Eller bara naturella.
Ibland gör jag 9 lĂ€ngder och flĂ€tar tre och tre och fĂ„r dĂ„ tre vackert flĂ€tade pain riche.

Lite lös deg.

Knapriga och goda.

Lycka till.
HĂ€lsning C

Kommentarer

PopulÀra inlÀgg