Mina Pain Riche. Recept.👌👌

 Hej!

Jättegoda och knapriga Pain riche.

Perfekta att skära i skivor till dipp och röror.

Detta recept har jag använt i ca 45 år!

Ni kanske undrar över namnet Pain Riche, brödet liknar baguette.

Enligt Wretman själv bakades det vi idag kallar för baguette på Diner de Paris 

i Stockholm redan på 1930-talet. 

Efter andra världskriget började brödet att serveras på restaurangen Riche.

 Brödet döptes då till pain riche för att marknadsföra restaurangen.


Bloggerskan C:s Pain Riche
5 dl ljummet vatten
12-13 dl vetemjöl
50 gr jäst
2 tsk salt
 
Blandas.
Jäs 30 - 60 minuter.
Eller långjäs i kylen, ta då mindre med jäst.
Rulla ut i 6 - 8 längder.
Lägg på en mjölad plåt eller mjölat bakplåtspapper.
Jäs 30 minuter.
Snitta med rakblad.
Grädda 15-20 minuter 250 grader.
 
TIPS: här är fritt fram att variera sig.
Grovt havsalt på, kanske solroskärnor eller sesamfrön
Kanske valnötter eller hasselnötter i degen.
Eller bara naturella.
Ibland gör jag 9 längder och flätar tre och tre och får då tre vackert flätade pain riche.

Lite lös deg.

Knapriga och goda.

Lycka till.
Hälsning C

Kommentarer

Populära inlägg