Mina Pain Riche. Recept.👌👌
Hej!
Jättegoda och knapriga Pain riche.
Perfekta att skära i skivor till dipp och röror.
Detta recept har jag använt i ca 45 år!
Ni kanske undrar över namnet Pain Riche, brödet liknar baguette.
Enligt Wretman själv bakades det vi idag kallar för baguette på Diner de Paris
i Stockholm redan på 1930-talet.
Efter andra världskriget började brödet att serveras på restaurangen Riche.
Brödet döptes då till pain riche för att marknadsföra restaurangen.
Bloggerskan C:s Pain Riche
5 dl ljummet vatten
12-13 dl vetemjöl
50 gr jäst
2 tsk salt
Blandas.
Jäs 30 - 60 minuter.
Eller långjäs i kylen, ta då mindre med jäst.
Rulla ut i 6 - 8 längder.
Lägg på en mjölad plåt eller mjölat bakplåtspapper.
Jäs 30 minuter.
Snitta med rakblad.
Grädda 15-20 minuter 250 grader.
TIPS: här är fritt fram att variera sig.
Grovt havsalt på, kanske solroskärnor eller sesamfrön
Kanske valnötter eller hasselnötter i degen.
Eller bara naturella.
Ibland gör jag 9 längder och flätar tre och tre och får då tre vackert flätade pain riche.
Lite lös deg.
Knapriga och goda.
Lycka till.
Hälsning C
Kommentarer